Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Pars Hayvanı Genel Özellikleri (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/173168-pars-hayvani-genel-ozellikleri.html)

Papatya 22.12.2015 22:01

Pars Hayvanı Genel Özellikleri
 
Pars Hayvanı Genel Özellikleri


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


PARS
Kedi cinsinden, kaplana benzeyen yırtıcı bir hayvandır. Asya’nın Hindistan gibi sıcak ülkelerinde ormanlar arasında yaşar. Bizde de Aydın dolaylarında Güney Toroslar yakınlarında tek tük bulunur.

Pars, etoburlardan, çok yırtıcı bir hayvandır; boy ve ağırlık bakımından kendinden çok daha büyük hayvanlara, hattâ silâhlı insanlara bile saldırır. Otların aralarında gizlenerek, ağaçların sık yaprakları arasında saklanarak sabırla avını bekler. Yakınından geçen avının üzerine büyük bir çeviklikle atlıyarak parçalar.

Parsın kirli sarıya yakın postunun üzerinde siyah benekler bulunur, çok ender olarak tamamen siyah parslar da vardır.

Parsın Afrika’da yaşayan cinsine «leopar» denir. Leopar da pars ğibi son derece yırtıcı bir hayvandır. Postunun üzerinde siyah dalgalar halinde lekeler vardır. Ağaçlar arasında avlanır.

Jagar da parsın Amerika’da yaşıyan bir cinsidir. Buna «Amerikan kaplanı» da denir. Daha çok Güney Amerika’da bulunur. Çok yırtıcı, kan dökücü olan jagarın sarı postu üzerinde siyah halkalar vardır. Gene Amerika’da yaşayan iki jagar cinsine de «puma» ve «çita» denir.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Saat: 20:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.