Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Kedilerin Merak Edilen Davranışları (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/48618-kedilerin-merak-edilen-davranislari.html)

Kuvvetmira 24.08.2013 13:29

Kedilerin Merak Edilen Davranışları
 
Kedilerin Merak Edilen Davranışları


kedi davranışları - kedilerin davranışlarının anlamı - kediler hareketleriyle ne anlarır - kedinizi anlıyormusunuz


Sizi takip etmesi

Kediniz sizi, sevdiği ve umursadığı için takip eder. Sizin neler yaptığınızı bilmekten hoşlanır. Bu nedenle de sizinle birlikte mutfağa, odaya hatta tuvalete bile gelir. Unutmayın ki kediler meraklı canlılardırlar. Meraklarını gidermek onlar için önemlidir. Peşinizden geldiği odanın kapısını kapatır ve onu içeri almazsanız, büyük bir ihtimalle odanın camına tırmanıp, oradan neler yaptığınıza bakacak ya da kapının önünde miyavlayacaktır. Çünkü o sizi seviyor ve onun ilgisinin odak noktası sizsiniz.

Mobilyaları tırmalamak

Kediler, içgüdüsel olarak tırmalamaya ihtiyaç duyarlar. Bunun için de kendilerine en tanıdık gelen ve en iyi hissi veren eşyayı seçeceklerdir. Etrafa kedi tırmalama tahtaları ve oyuncakları koyarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Mobilyalara sürünmek

Tıpkı köpeklerin alanlarını işaretleme içgüdüleri gibi kedilerin de eşyalara sürünme hissi vardır. Böylelikle varlığını belli eder ve kendi bölgesini işaretler. Kedilerin koku bezleri kafalarında, yüzlerinde, bıyıklarında ve popolarındadır ve kendi kokularını yaymayı severler.

Kediniz aynı şekilde size de mi sürünmekten hoşlanıyor? O, size sadece sevgisini ve mutluluğunu göstermiyor, aynı zamanda sizin onun malı olduğunuzu belirtiyor!

Kulak hareketleri

Kedinizin nasıl hissettiğini kulaklarından anlayabilirsiniz. Eğer kulaklar geriye doğru yatmış ya da iyice geriye gitmişse, kediniz kızgın demektir. Eğer kulakları normal duruyorsa mutlu, dik ve sabit duruyorsa dikkat kesilmiş ve hareket halindeyse mutlu, sevgi dolu ve meraklı demektir.

Kuyruk sallamak

Herkesin en çok bildiği şey, kedilerin kızgın oldukları zaman kuyruklarını oynatmalarıdır. Ama bu sanıldığının aksine sadece sinirliyken yapılan bir hareket değildir. İşte size hangi hareketin ne anlama geldiği;

Dik ve havada duran kuyruk: Kendinden emin ve dominant.

Öne ve arkaya doğru hızla veya ani hareketlerle sallanan kuyruk: Gergin ve saldırmaya hazır.

Öne arkaya dalgalanan kuyruk: Rahatlamış ve sevgi dolu.

Titreyen kuyruk: Heyecanlı ya da rahatsız olmuş. Hafifçe titreyen kuyruk kedinizin gergin olduğu anlamına gelirken, hızlı ve bütün kuyruğu sallayan bir titreme, heyecanlı ve oyuncu olduğu anlamına gelir.

Artık kedinizi daha iyi anlıyorsunuz, değil mi?

Perii 24.08.2013 22:56

Cevap: Kedilerin Merak Edilen Davranışları
 
İnsan bir kaç tanede kedi resim atar konularına zormu ki :p hep resimsiz ekliyorsun konu :p


Saat: 12:26

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.