Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Tembel Köpeği Hareketlendirme (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/48640-tembel-kopegi-hareketlendirme.html)

Kuvvetmira 24.08.2013 13:56

Tembel Köpeği Hareketlendirme
 
Tembel Köpeği Hareketlendirme

köpeklerde hareketsizlik - şişman köpekler - hareketsiz köpekler - obez köpekler


Git gide obezite durumuna gelmeye başlayan köpeğinizi nasıl sağlıklı kilosuna geri döndüreceksiniz? İşte yapmanız gerekenler.
Yürüyüş

Köpeklerin sabah akşam en az 2 kere yürümesi, herkesin bildiği gibi, enerjisini atması ve tuvalet ihtiyacını gidermesi açısından son derece önemlidir. Fakat kilo almaya başlayan köpeğiniz zamanla sokağa çıkmaya bile üşenecek duruma gelebilir. Bunu önlemek için, köpeğinize günlük bir rutin belirleyin. Şişman köpeğinizi heveslendirmek için kısa yürüyüşlerle başlayın. İlk yürüyüşünüzü 20 dakika tutun ve sonrasında yürüyüşlerin süresini yavaş yavaş uzatın.

Oyun arkadaşı edinin

Köpeğinizin taze ve temiz havaya ihtiyacı vardır. Onu yakınlarınızdaki bir parka götürün ve başka köpeklerle oynamasına izin verin. Eğer köpeğinizin yabancı köpeklerle iletişiminden endişeleniyorsanız sizin gibi, köpek sahibi olan, bir arkadaşınızı da çağırarak köpekleriniz için bir oyun günü oluşturun. Burada ihtiyaçları olan sosyalliği, oyunları ve egzersizleri yapacak ve çok daha mutlu ve aktif bir köpek olacaktır.

Köpek oyuncaklarınızı ortaya çıkartın

Köpeğinizin etraftaki eşyaları çiğnemesi, depresyon belirtisi olabilir. Ona sevdiği oyuncaklarını vererek ya da yeni oyuncaklar alarak hareket etmesi için sebep yaratın. Bu, hem köpeğinizin düşünmesini sağlayacak ve onu mutlu ederek depresyondan çıkaracak hem de fiziksel sağlığını geliştirecektir. Oyuncaklarını saklayarak, onu bulmaya teşvik edip daha çok eğlenmesini sağlayabilirsiniz.

Köpek bakıcısı tutun

Eğer çalışma temponuz köpeğinizin egzersiz hayatını kısıtlıyorsa bir köpek bakıcısı tutarak onu sizin olmadığınız saatlerde yürütmesini isteyebilirsiniz. Böylece hem sizin içiniz rahat eder, hem de köpeğiniz günlük egzersizini yapar.


Unutmayın, o size muhtaç, onunla mümkün olduğunca çok ilgilenin ve sevginizi gösterin. Bu güzel dostluğun keyfini çıkarın!

alıntı


Saat: 09:02

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.