Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Gagası Normalin Üç Katı Olan Ağaçkakan (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/85894-gagasi-normalin-uc-kati-olan-agackakan.html)

Sultan ŞAH 21.01.2014 14:48

Gagası Normalin Üç Katı Olan Ağaçkakan
 
Gagası Normalin Üç Katı Olan Ağaçkakan

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bu aşırı derecede uzun gagalı ağaç kakan North Yorkshire'daki bir evin bahçesinden beslenirken görülmüş...


Kuş, çizgi film karakteri Woody Woodpecker ve Pinokyo'nun karışımı gibi görünüyor. Uzmanlar bunun gördükleri en büyük gaga olduğunu söylüyorlar ve kuşun bu devasa gagayla nasıl uçtuğunu merak ediyorlar. Bu kuşu evlerinde gören Bob Morton ve Janet Morton ''Woody'' yi kışın gördüklerini söylüyorlar.
Emekli bir RAF pilotu olan 62 yaşındaki Bay Morton: '' Woody artık hergün geliyor, onu görmemeniz imkânsız. Onu yılbaşında dişi bir kuş ve yavru bir kuşla ilk gördüğümüzde gagası dikkatimizi çekti. Gagasının büyüklüğüne inanamadık. Benzer kuşlara göre en az yarısı kadar daha küçük olması gerekiyor.''
Ama şansa Woody uçarken, yuva yaparken ya da beslenirken zorlanmıyormuş.
Exeter'deki Kuşları Koruma Topluluğu Üyesi Tony Richardson: '' Bir kuşun gagası, insandaki saç ve tırnak gibi büyür ama doğal yıpranma, gagasını belli boyutlarda tutar özellikle ağaçkakanların ağaçları gagaladıkları düşünülürse. Birçok kuş bu gagayla hayatta kalamazdı ama ağaçkakanlar uzun dilleri sahip olduğundan, bu dezavantaja rağmen beslenmede sıkıntı çekmezler.


Saat: 09:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.