Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Gamakuil 400 mg 40 film tablet (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/107347-gamakuil-400-mg-40-film-tablet.html)

Sezqin-X- 02.05.2014 17:40

Gamakuil 400 mg 40 film tablet
 
Gamakuil 400 mg 40 film tablet

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Romatolojide;Eklem romatizması ile birlikte bulunan kas ağrılarında , kramplarda, diskopatide, spendilartoza bel ağrlarında, lumbago ve siataljide, boyun ve kol ağrılarında, aşırı yorgunluğa, strese ya da travmaya bağlı kas ağrılarında kullanılır. Ortopedide;Yukardaki endikesyonların dışında travmaya bağlı ağrılı ödemde de kullanılır.Nöropsikiyatride;Kas kontrendikasyonuna bağlı gerginlik, baş ağrılarında, sahne ve yarışma heycanında, ruhsal gerginliklere, elektro- konvülsif tedaviden önce kullanılabilir. Diş hekimliğinde; Diş çekiminden önce, alınırken ağrılı çene kısımlarında kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Fenprobomat ya da türevlerine karşı aşırı duyarlılığı bulunanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Gebelerede, çocuk emzirenlerde, çocuklarda, myasthenia gravis'de kullanılmamalıdır. Ayrıca fiziksel ve mantal performansı azaltabileceğinden, araba kullananlar ile yüksekte hassas işlerde çalışanlarda kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadiren uyku hali yorgunluk, halsizlik, parestezi yapabilir. Ayrıca bulantı , kusma, ishal, baş ağrısı, anksiyete, baş dönmesi , ataksi ve görme bozukluğu da görülebelir. Allerjik deri reaksiyonları çok enderdir. İlacın kesilmesi ile geçer.

İlaç etkileşimleri:

Alkol, santral sinir sistemi depresanları ve psikotropik ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Günde 3x1-2 draje/gün dozda tok karına kullanılır. Supozituvar formu, gamakuil draje formunu oral yolla alamayan kişiler için tercih edilir. Günde 3x1-3 supozituvar rektal yolla uygulanır


Saat: 14:33

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.