Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Batticon 10 Gr Pvp-iyot/ 20 Gr Pomad (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/13574-batticon-10-gr-pvp-iyot-20-gr-pomad.html)

Jaqen 31.10.2012 16:38

Batticon 10 Gr Pvp-iyot/ 20 Gr Pomad
 
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Ameliyat sahasının hazırlanması, cerrahi el dezenfeksiyonu, cilt ve yara dezenfeksiyonu, mukoza dezenfeksiyonu, yanık tedavisinde, yara tedavisi endikedir.
Kontrendikasyonları:
Nontoksik nodüler guatrda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Solüsyon sulandırılmadan kullanılır. Göze uygulanmaz. Tiroid hastaları, yeni doğanlar, süt çocukları ve gebelerde dikkatli olunmalı ve uzun süre kullanılmaz.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Şok tablosu, soğuk ter, baş dönmesi, uyuşukluk, bulantı, deri renginin solması, solunum güçlüğü şeklinde ortaya çıkabilir.Yüzde şişkinlik, kaşıntı, kalp bölgesinde darlık hissi, nabızda artış olabilir.Çok yüksek ateş olanlarda ve iv enjeksiyonda kan basıncında düşme görülebilir.Nadir olanlarda özellikle böbrek hastalığı olanlarda ve ya dozaşımında , idrar yapımının azalması, tamamen durması ve protein itrahında artış gibi gecici bozukluklar gözlenebilir.Konjuktivada burun ve boğaz mukozalarında deride istenmeyen etkiler, nadir olarak da hayati tehlike taşıyan büllöz deri reaksiyonları görülmüştür.
Hiposekreksyon, cilt kızarması, bulantı, baş dönmesi, uyuşukluk, iştahsızlık, hepatotoksisite ve allerjik reaksiyon gibi yan etkiler görülür.
İlaç etkileşimleri:
Alkol ve baralgin birbirlerini etkileyebilir.Baralgin siklosporinin kan konsantrasyonunu düşürür.
Kullanım şekli ve dozu:
Deriye uygulandıktan sonra 1-5 dakika kuruması için bekletilmelidir.


Saat: 10:23

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.