Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Albumina Umana (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/13882-albumina-umana.html)

Nixie 01.11.2012 11:44

Albumina Umana
 
Formülü:

Albumin (Human) %20-25Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Pankreatitis, plazma hacmininde azaldığı hipoalbuminemi, plazma supstitüsyonu, travma ve amliyat sonrası komplikasyonlar gibi akut ve subakut plazma hacmi azalması, yanık, yaygın ödem, yeni doğanda hiperbiluribinemide endikedir.Kontrendikasyonları:

Dekompanse kalp hastalıkları, akciğer ödemi, oligüri, anüri, hipertansiyon, ağır kardiyovasküler hastalıklar, özofagus varisleri ve hemorajik diatezde kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:

Anaflaktik şokda tedavi durdurulmalıdır.Meydana gelen kan basıncı ve volüm artışı tedaviyi durdurmayı gerektirir.Oluşabilecek aşırı duyarlılık reaksiyonlarına karşı tedbirli olunmalıdır.Yan etkiler/Advers etkiler:

Allerjik reaksiyonlar, titreme ve ateş yükselmesi,bulantı ve kusma gibi yan etkiler görülebilir.Hızlı enfüzyon vasküler yüklenmeye ve pulmoner ödeme neden olabilir.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.Kullanım şekli ve dozu:

Uygulanacak doz hastanın durumuna ve tedaviye verdiği cevaba göre ayarlanmalıdır. Genellikle 3-7 ml/kg'lık dozlar uygulanır. Gerektiğinde S.F veya %5 glukoz solüsyonu ile sulandırılarak i.v enfüzyon şeklinde uygulanır.


Saat: 00:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.