Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Alcaine 5 Mg 15 Ml Oft.sol. (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/13886-alcaine-5-mg-15-ml-oft-sol.html)

Nixie 01.11.2012 11:49

Alcaine 5 Mg 15 Ml Oft.sol.
 
Formülü:

Aktif : Proparakain hidroklorür % 0.5Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:


ALCAINE % 0.5 Oftalmik Solüsyon, oftalmik kullanım için topikal anestezide endikedir. Bu işlemler intraoküler basıncın ölçümünü (tonometri), korneadan yabancı cisimlerin ve suturların alınmasını, diagnostik ve gonioskopik muayeneleri kapsar; ayrıca katarakt ameliyatı gibi cerrahi işlemlerden önce topikal anestezik olarak uygulanır. Kontrendikasyonları:

Proparakain veya komponentlerden herhangi birine duyarlı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir. Uyarılar/Önlemler:

Uzun süreli kullanımı korneal hasar, vizyon kaybı ve iyileşmede gecikmeye neden olabilir. Proparakain hidroklorür bilinen allerjisi olan hastalarda, kalp hastalığı olanlarda veya hipertiroidizmde tedbirli kullanılmalıdır. Proparakain uzun dönemdeki toksisitesi bilinememektedir; uzun süreli kullanım yara iyileşmesini geciktirebilir. Lokal anesteziklerin oftalmik uygulamasında fazlasıyla nadiren olmakla birlikte, sistemik toksisite görülebileceği akılda tutulmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:

Proparakain hidroklorür ile pupiller dilatasyon veya sikloplejik etkiler nadiren görülmüştür. Ürünün kullanımı diğer lokal anesteziklere hassas hastalarda güvenli görülmektedir fakat, lokal veya sistemik sensivite zaman zaman görülebilir. Proparakain göze tavsiye edilen konsantrasyon veya dozajda uygulanması ile inisiyal irritasyon, batma, yanma, konjonktival kızarma, lakrimasyon veya göz kırpmasından artış ya hiç veya çok az görülmektedir. Fakat uygulamadan birkaç saat sonra bir miktar lokal irritasyon ve batma meydana gelebilir. Nadiren, ani tipte şiddetli, tahminen hiperalerjik korneal reaksiyon görülebilir. Bu durum akut, yoğun veya diffuze epitelyal keratiti; gri, camsı görünümü; geniş nekrotik epitelyum bölgelerinin görülmesi; korneal filamentler ve bazen iritis veya descemetitisi kapsar. İlaç etkileşimleri:

Kullanım şekli ve dozu:

Katarakt ekstraksiyonu gibi derin anestezide:


Saat: 03:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.