Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Bilokan Supra 80 Mg 90 Film Tablet (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/17441-bilokan-supra-80-mg-90-film-tablet.html)

Jaqen 18.11.2012 00:50

Bilokan Supra 80 Mg 90 Film Tablet
 
Formülü:
Her film tablette; etkin madde olarak 19,2 mg ginkgo glikozitleri içerecek şekilde standardize edilmiş 80,00 mg ginkgo biloba kuru ekstresi, boyar madde olarak titandioksit ve sarı demiroksit içerir.
Farmakolojik özellikleri:
Farmakodinamik özellikleriBilokan Supra® Film Tablet'de bulunan ginkgo biloba ekstresi, içerdiği ginkgolid ve özellikle ginkgolid B'nin vasküler etkileri sayesinde trombosit aktive edici faktörün (PAF) yol açtığı trombosit agregasyonunu antagonize ederek hem vasküler trombozu hem de dokusal iskemiyi azaltır. Bilokan Supra® Film Tablet, eritrosit hiperagregasyonu ve deformitesi üzerindeki etkileri sayesinde kan viskozitesini anlamlı ölçüde azaltır. İskemik bölgelerde dokusal perfüzyonu artırıp hipoksiyi azaltır. Bu etki, fosfodiesterazlar ve Na/K/ATPazlarla etkileşim sonucu oluşan stabilizatör etkiye bağlanmaktadır.Bilokan Supra® Film Tablet, serbest radikalleri nötralize ederek nöron membranlarını lipid peroksidasyonuna karşı korur. İçerdiği ginkgolid A, B ve bilobalid sayesinde nöroproteksiyon sağlayıcı ve sinaptik yoğunluğu koruyucu etkisiyle, özellikle hipokampusta kolin alımında düzelmeyle birlikte muskarinerjik kolin reseptörleri ve alfa 2-adrenoreseptörlerin yaşa bağlı azalmasını inhibe eder. Bu inhibisyonun kognitif fonksiyonların özelliklerini değerlendiren hassas bir ölçek olan ADAS-Cog'daki kriterlere uyum sağladığı görülmüştür.Farmakokinetik özellikleriOral alımı takiben gastrointestinal sistemden hızla emilir. Ginkgolid A, ginkgolid B ve bilobalid komponentlerinin biyoyararlılığı oldukça iyidir (ginkgolid A için %100, ginkgolid B için %93, bilobalid için %72). Maksimum plazma konsantrasyonu ginkgolid A için 15 ng/ml, ginkgolid B için 4 ng/ml, bilobalid için ise 12 ng/ml'dir. Yarılanma ömrü ise 3,2-7 saat arasında değişmektedir.Ginkgolid A ve B'nin büyük bir kısmı vücutta metabolize edilmeden idrarla değişmemiş şekilde atılır.Bilokan Supra® Film Tablet, karbohidrat metabolizması üzerine olumsuz etkisi olmadığından diyabetli hastalar tarafından da kullanılabilir.
Endikasyonları:
- Organik beyin sendromuna bağlı serebral performans bozuklukları (unutkanlık, dikkat ve konsantrasyon bozukluğu, ruhsal uyum bozuklukları, baş dönmesi, kulak çınlaması ve baş ağrısı),- Alzheimer tipi demans, vasküler demans ve miks formlardaki demans sendromları,- Vertigo (vasküler veya involüsyona bağlı), denge bozuklukları ve kulak çınlaması tedavisi,- Periferik arteriyel okluzif hastalıklarda Fontaine stage II'de (intermittan klaudikasyon) ağrısız yürüme mesafesinin iyileştirilmesi.
Kontrendikasyonları:
Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kullanılmamalıdır.
Uyarılar/Önlemler:

Serebral endikasyonlarda Bilokan Supra® Film Tablet ile tedaviye başlamadan önce, patolojik semptomların spesifik bir tedavi gerektiren herhangi bir nedene bağlı olup olmadığı belirlenmelidir.
Tabletler, laktoz içerdiğinden galaktosemi hastalarında bu durum göz önüne alınmalıdır.


ÇOCUKLARDA KULLANIMI
Yeterli klinik çalışma bulunmadığından 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.


GEBELİKTE ve LAKTASYON DÖNEMİNDE KULLANIMI
Gebelik kategorisi, C'dir. Gebelerde ve doktor önermediği sürece süt veren annelerde kullanımı önerilmez.


ARAÇ ve MAKİNE KULLANMA YETENEĞİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Bilinmemektedir.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Çok az sayıda hastada hafif gastrointestinal rahatsızlık, baş ağrısı ve allerjik deri reaksiyonları gözlenmiştir.İlaç etkileşimleri:
Antikoagülanları veya trombosit agregasyonunu etkileyen ilaçları alan hastalarda dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.Kullanım şekli ve dozu:
Organik beyin sendromuna bağlı serebral performans bozukluklarının ve demans sendromlarının tedavisinde: Günde 2-3 kez 1 tablet (160-240 mg ginkgo biloba kuru ekstresine eşdeğer). Tedavinin süresi, semptomların ciddiyetine göre en az 8 haftadır.Vasküler ve involüsyona bağlı vertigo, denge bozuklukları ve tinnitus olgularında: Günde 2 kez 1 film tablet (160 mg ginkgo biloba kuru ekstresine eşdeğer). Tedavi süresi, en az 6-8 haftadır.Periferik arteriyel okluzif hastalıklarda ağrısız yürüme mesafesinin iyileştirilmesinde: Günde 2 kez 1 film tablet (160 mg ginkgo biloba kuru ekstresine eşdeğer). Tedavi, en az 6 hafta sürdürülmelidir.Belirtilen tedavi sürelerinin tamamlanmasından sonra tedavinin devam edip etmeyeceği hekim tarafından kontrol edilmelidir.
DOZ AŞIMI ve TEDAVİSİDoz aşımında bildirilen advers etkilerde artma görülür. Antidotu yoktur. Semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır.


Saat: 08:22

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.