Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlaç Prospektüsleri (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/)
-   -   Gemysetin (Kemicetine) OFT %1 5 gr pomad (https://www.forumaski.com/ilac-prospektusleri/193806-gemysetin-kemicetine-oft-1-5-gr-pomad.html)

CentilmeN 23.04.2017 15:16

Gemysetin (Kemicetine) OFT %1 5 gr pomad
 
Gemysetin (Kemicetine) OFT %1 5 gr pomad

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İlaç Formülü:

%1 Kloramfenikol Göz Pomadı


Farmakolojik Özellikleri:


Endeksiyonları:


Özellikle H. Influengae'nin neden olduğu şiddetli, yaşamı tehdit eden enfeksiyonlarda ve tifoda endikedir.

Kontrendiaksyonları:

Kefsid sefalosporin türevi antibiyotiklere ve içerdiği maddelerden herhangi birisine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar Önlemler:

Uzun süre ve aşırı dozda kullanılmaz. Aplastik anemiye neden olabilir. Etken maddeye aşırı duyarlı kişilerde, renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu olanlarda, soğuk algınlığında ve profilaktik amaçla gebelerde ve çocuklarda kullanılmaz. Kemik iliği fonksiyonunu bozabilecek ilaçlar, sulfonilüre, penisilin tetrasiklin, metotraksat, hidantoin ve kumarin türevi ilaçlarla birlikte kullanılmaz. Tedavi sırasında gerekli kan kontrolleri yapılmalıdır.

Yan Etkileri:

Kan tablosu bozuklukları, optik sinir hasarı, ağız kuruluğu, iştahsızlık, aplastik anemi, bulantı, kusma, ürtiker ve avitaminoz gibi yan etkiler görülebilir.

Etkileşimleri:

Yoktur.

Dozu Kullanımı:

Pomat günde 1-2 defa hasta bölgeye uygulanır. Ovül 1 adet/gün veya gün aşırı 10 gün süreyle gece yatarken kullanılır, Diğer farmasötik sekiller 50mg/kg/gün, 4 esit kısıma bölünerek kullanılır. Gereğinde kısa bir süre 100mg/kg/gün doza çıkılabilir, Yeni doğan çocuklarda 25mg/kg, 15 günlükten daha büyük çocuklarda 50mg/kg hesabıyla kullanılır.


Saat: 07:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.