Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlginç Olaylar (https://www.forumaski.com/ilginc-olaylar/)
-   -   Yuya Mumyası hakkındaki sıradışı gerçekler (https://www.forumaski.com/ilginc-olaylar/174888-yuya-mumyasi-hakkindaki-siradisi-gercekler.html)

Paradox 14.01.2016 19:51

Yuya Mumyası hakkındaki sıradışı gerçekler
 
Yuya Mumyası hakkındaki sıradışı gerçekler

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yukarıda görmüş olduğunuz mumya, mısırın ölüler vadisindeki firavunlar sülalesine ait bir tapınakta bulunmuştur. Onu bulan kişi ise meşur çocuk Firavun Tutankamon'unda mezarını bulan Teodore Davis isimli arkeologtur. Buradaki ilginç olan mevzu mumyadaki detaylardır. Lahit odasındaki hieorgliflerden anlaşıldığı üzere ismi "Yuya" olan bu mumya aslında diğerlerinden son derece farklı.

Bilindiği üzere ölüler vadisindeki tapınaklara sadece mısır kökenli insanlar mumyalanarak koyulurdu. Ama Yuya ve eşi Tjuya bir istisna olarak kalmış. Çünkü Yuya, kızıl saçları ve kalın kemik yapısına bakılarak Sami ırkından gelmiş olduğu anlaşıldı. Eşi Tjuya ise habeş kökenli siyahi bir kadın. Mısır El-Ehzer üniversitesi araştırmacılarından Ahmet Osman'a göre Yuya'nın mumyası, çok büyük ihtimalle semavi dinlerde ismi geçen Yusuf peygamberin naaşı olabilir!

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

(Yukardaki resimde, solda Yuya, sağda ise eşi Tjuya'ya ait mumyaların görüntüsü bulunmaktadır)

Bulunduğu lahit odasındaki hiyeroglif yazıtların deşifre edilmesinin ardından, anlaşıldıki Yuya, antik mısır yazıtlarında "Kafir Firavun" olarak ilan edilen Akhenaton'un anne tarafından dedesi ve akıl hocasıydı. Bilindiği üzere Akenathon, firavun olarak tahta geçtiğinde ülkenin çok tanrılı sistemini kaldırtarak tek tanrılı "Aten" dinini devlet dini yapmıştı. Bu arada tüm putperest tapınakları kapatmış ve sahtekar rahipleri kovmuştu. Tüm bu gerçekliklerin ardında büyük oranda Yusuf peygamber'in Allah inancı etkili olabilirdi. Tabi yinede neyin ne derece gerçek olduğunu zamanla öğrenmiş olacağız...

Konuların devamı için : [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] da takipte kalınız.

MalıHulya 07.02.2016 12:40

Cevap: Yuya Mumyası hakkındaki sıradışı gerçekler
 
Tiye'ye benzettim bende.
Pekte Tiye almamak lazım : )


Saat: 17:33

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.