Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İlginç Olaylar (https://www.forumaski.com/ilginc-olaylar/)
-   -   Yüksek Topuk Tehlikesi (https://www.forumaski.com/ilginc-olaylar/76615-yuksek-topuk-tehlikesi.html)

Sultan ŞAH 12.12.2013 21:23

Yüksek Topuk Tehlikesi
 
Yüksek Topuk Tehlikesi

Vücudunuza zarar veren topuklu ayakkabılar her geçen gün daha da çok kadın tarafından uzun süreler boyunca giyiliyor!


Her geçen gün daha fazla kadın, daha uzun sürelerde topuklu ayakkabı giymeye başlıyor ve bu, uzmanları topuklu ayakkabıların uzun dönemde vücuda verdiği zarar konusunda uzmanları endişelendiriyor. Son araştırmalar gösteriyor ki, kadınları üçte biri, uzun "katil topuklar" giymelerinin sonucu olarak, içe kıvrılmış baş parmaktan, ayak şişliğine ve bacak tendonlarında meydana gelen kaçınılmaz hasarlara kadar kalıcı rahatsızlıklara maruz kalıyorlar. Aynı anda da gerçekleşebilen problemlerin çoğu, yüksek topukların, ayak topuğuna yaptığı baskı nedeniyle meydana geliyor ve topuk ne kadar yüksekse bu baskı o kadar büyük oluyor. Diz ve sırt da bu baskıdan olumsuz yönde etkilenebiliyor.

Çok yaygınlaşan bu yüksek topuklu ayakkabıları, kadınların onda biri haftanın en az üç günü giyiyor ve bu kadınların üçte birinin de topuklu ayakkabılar giydiği sırada düşerek ayaklarını incittikleri öğrenildi. Pediatrik cerrah Mike O'Neill'ın vurguladığı gibi: "Yüksek topuklar, topuğunuzu yükselterek ağırlık merkezinizin öne doğru itilmesine neden olur. "Bundan sonra ise sırtınızın alt kısmını, bu ağırlığı dengelemek için bükersiniz bu da omurganızın şekil değiştirmesine ve omurganın arkasında bulunan sinirlere baskı uygulanmasına neden olur." Bu, sinirlerin sıkıştığı acı dolu bir rahatsızlık olan ve acıyı tetikleyen, felcin ayaklara kadar inmesine bile neden olabilen, siyatiğe neden olabiliyor.


"Bu tendon, esnek olmak için tasarlanmştır bu sayede ayak düz bir şekilde basabiliyor. Fakat çoğu kadın, yüksek topuklu ayakkabılar giydiğinden bu tendon sıkışıyor ve sıkıştığı için de kısalıyor. Bu tendonu tekrar esnetmek ise oldukça acı verici hale gelebiliyor. Yüksek topuklu ayakkabı giyen kişilerde oluşan şikayetlerden bazıları, ayak şişliği, baş parmağın tabanında kemik büyümesi ve ayakkabıların artık bol gelmesini kapsıyor. Çoğu kadında ayrıca, ayakkabıların darlığı nedeniyle parmaklarını bükmek zorunda kalmaları nedeniyle, içerdeki kasın kısalması ve sürekli olarak parmağın bükülü olarak kalması nedeniyle içe kıvrık baş parmakları oluşuyor. Yüksek topukların risklerini, daha kalın bir topuk seçilerek ağırlığın daha geniş bir yüzeye yayılması sağlanabilir ve bu da, görülen bu riskleri azaltabilir. Yumuşak astarlı ayakkabılar seçerek dizinizdeki baskıyı azaltabilirsiniz. Ayrıca parmaklarınızın daha da öne kaymasına izin veren bol ayakkabılar giymeyin çünkü bu ayak parmaklarınıza daha da fazla baskı uygulayacaktır.

Fakat, hep kötü haber verecek değiliz, İtalyan araştırmacıların yaptığı bir araştırmada, 5 santimetreye kadar olan yükseklikte topuklu ayakkabı giyenlerin daha iyi bir cinsel hayata sahip olabileceği ortaya çıktı. Bunun nedeni 5 santimetre boyundaki bir topuğun ayağınızı 15 derecelik açılarda tutarak, cinsel performans ve tatminde çok öenmli bir rol oynayan pelvik kaslardaki elektriksel aktiviteyi arttırıyor olması.


Saat: 20:41

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.