Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İslamiyet (https://www.forumaski.com/islamiyet/)
-   -   Kurban Namazı Kaç Rekattır,Kurban Namazı Nasıl Kılınır, 2014 Kurban Bayramı Namazı (https://www.forumaski.com/islamiyet/108730-kurban-namazi-kac-rekattir-kurban-namazi-nasil-kilinir-2014-kurban-bayrami-namazi.html)

KaRaqiZz 12.05.2014 10:31

Kurban Namazı Kaç Rekattır,Kurban Namazı Nasıl Kılınır, 2014 Kurban Bayramı Namazı
 
Kurban Namazı Kaç Rekattır,Kurban Namazı Nasıl Kılınır, 2014 Kurban Bayramı Namazı


Kurban Bayramı Namazı, bayram namazı, kurban bayramı namaz kaç rekattır, kurban bayramı namazı nasıl kılınır, Kurban Bayramı Namazı Kılınışı, 2014 kurban bayramı namazı


Kurban bayramı namazından önce bir şey yememek, namazdan sonra önce kurban eti yemek, namaza giderken yüksek sesle, özrü olan yavaşça tekbir getirmek müstehaptır.

Kurban bayramı namazı iki rekattır. Cemaat ile kılınır, yalnız kılınmaz.

Bayram namazı nasıl kılınır

1- Önce “Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama” diye niyet ederek, namaza durulur. Sonra “Sübhaneke” okunur.

2- Sübhanekeden sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp, birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmam önce Fatiha, sonra bir sure okur ve beraberce rükuya eğilinir.

3- İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve bir sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir. Kısaca: İki salla, bir bağla, Üç salla, bir eğil diye ezberlenir.


Saat: 03:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.