Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   İslamiyet (https://www.forumaski.com/islamiyet/)
-   -   İnfak Nedir? Nasıl Yapılmalıdır? (https://www.forumaski.com/islamiyet/130850-infak-nedir-nasil-yapilmalidir.html)

YeşiL6 10.09.2014 18:04

İnfak Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?
 
İnfak Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?

infak nasıl yapılmalı, infak ne demek, infâk nedir, islamda infak nedir, kısaca infak nedir

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İnfak; Varlıklı Müslümanların mallarında yoksullarında hakları vardır. Çünkü verende alanda Allah’tır. Tüm zenginlikler onun eseridir. Bu yüzden kişinin kendi servetinden harcamada bulunması, ihtiyaç sahiplerine aynî ve nakdî yardım etmesi demektir. Bu yönüyle infâk, hem farz olan zekatı hem de gönüllü olarak yapılan her çeşit hayrı içerir.

Kur’ân’da Allah’a karşı sorumluluğunun bilincinde olan müttaki mü’minlerin özellikleri sayılırken bunlar arasında infâk da zikredilmiştir. (Bakara, 2/2-3)

Allahu Teâlâ buyuruyor ki:

“Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihandır. Büyük mükafat ise Allah’ın yanındadır. O halde gücünüzün yettiği kadar Allah’tan korkun, dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğinize olarak harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir. Eğer Allah’a güzel bir borç verirseniz, Allah onu sizin için kat kat yapar ve sizi bağışlar. Allah çok mükafat verendir, halimdir.” (Teğabün Suresi, ayet 15-17)

Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz buyuruyorlar ki:

“Kim işlediği hayrı şöhret kazanmak için halka duyurursa Allah onun gizli işlerini duyurur. Kim de işlediği hayrı halkın takdirini kazanmak için başkalarına gösterirse, Allah da onun riyakarlığını açığa vurur.” (Buhari, Müslim, Tirmizi, İbni Mace)

İnfakta Bulunurken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bilhassa veren, alandan teşekkür ve menfaat beklentisine girmemelidir. Bilakis kendisini mesuliyetten kurtarıp sevap kazanmasına vesile olduğunu bilmelidir.

Kişi, kendine verildiğinde gönül huzuruyla alamayacağı kalitesiz ve bayağı şeyleri, fakirlere infak diye vermemelidir. Çünkü yediğinden yedirmek, giydiğinden giydirmek esastır.

Başa kakmak ve incitmek, sadakaları boşa çıkarır. Cenâb-ı Hak, bu hususu ısrarla emreder.

İnfak, sağ elin verdiğini sol elin duymayacağı kadar gizli yapılmalıdır. Bu şekilde infak edenler, günahları affedilen ve kıyametin dehşetli anında Arş’ın gölgesi altında bulunacak olan mesut kimselerdir.

İhlaslı olunmalı, gösterişe kaçarak ve dünyevi maksatlarla infakta bulunulmamalıdır.

Jade 10.09.2014 18:06

Cevap: ı** ak Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?
 
Ay ne ne demek


Saat: 00:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.