Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   Kadınların en büyük şikayeti: Anlayışsızlık (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/108227-kadinlarin-en-buyuk-sikayeti-anlayissizlik.html)

Bia 07.05.2014 16:41

Kadınların en büyük şikayeti: Anlayışsızlık
 
Kadınların en büyük şikayeti: Anlayışsızlık

Kadınlar en çok komşuları ve arkadaşlarından memnun.
Türk kadınının kendisini nasıl tanımladığı ve hayallerinin neler olduğu üzerine yapılan araştırmadan 'anlayışsız koca' sitemi çıktı.
Bingo deterjanmarkası tarafından 2 bin kadın üzerinde yapılan araştırmada 'Seni en çok kimanlar' sorusuna kadınların yüzde 40'ı 'Komşum-arkadaşım', yüzde 20'si kuzenabla gibi eş yaşlarda akraba, yüzde 15'i ise 'annem' diye yanıt verdi. 'Seni kim anlamıyor' sorusunu ise kadınların yüzde 48'i 'Kocam' yanıtını verirken, yüzde 20'si 'babam- ağabeyim', yüzde 23'ü ise 'çocuğum' diye cevapladı.
FARKLI BİRİ OLMAK İSTEĞİ

Araştırma sonuçlarına göre, kadınların kendini tarif ettiği kişilik ile hayal ettiği kişiliğin birbirinden çok farklı olduğunu anlaşıldı. Kadınlar araştırmada; özgür, her istediğini yapabilen, ekonomik olarak bağımsız, kendine güvenen, başkaları tarafından dinlenen, fikirlerine önem verilen, toplumda söz sahibi, hem iyi bir kariyer sahibi hem aile sahibi olmak istediklerini belirtirken, kendilerini tarif etmelerini istediğimizde ortaya çok farklı profiller çıktı.
En büyük hayal ev sahibi olmak

Türk kadınının hayallerini ise yüzde 40 oranla "ev sahibi olmanın" süslediği ortaya çıktı. Bunu yüzde 30 ile "Para için eşinin eline bakmama ya da iş hayatına geri dönme", yüzde 20 ile "Eşi ile hayatın yükünü eşit paylaşma" ve yüzde 10 ile "Farklı ülkeleri gezme" takip etti.
EV VE İŞ YÜKÜ AĞIR GELiYOR

Ankete katılan 700 çalışan kadının yüzde 70'i çalışmaktan mutlu olduğunu belirtti. Ankete katılanların yüzde 50'si çalışıyor olmanın kadına toplumda bir yer ve saygı sağladığına yönelik soruya 'evet' yanıtını verdi. Çalışan kadınların yüzde 30'u ise çalışmaktan mutlu olmadıklarını belirtirken, buna gerekçe olarak hemiş hem de ev sorumluluğunun altında ezildiklerini belirtti.



Saat: 01:34

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.