Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   İş ve Aşkı Dengede Tutmak (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/138662-ve-aski-dengede-tutmak.html)

Jade 13.11.2014 11:44

İş ve Aşkı Dengede Tutmak
 
İş ve Aşkı Dengede Tutmak



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Partneriniz eve geç gelmelerinizden ve iş yaşamınızdan rahatsız mı? Bu, ilişkinizde sorunlara mı neden oluyor? Peki, bunların üstesinden nasıl gelebilirsiniz?
Konuşun
Karşılıklı konuşmak, problemlerinizi çözmenizi sağlayacak en basit yoldur. Eğer, işten eve geç geldiğiniz zamanlarda partnerinizin tavırlarında değişimler fark ettiyseniz, bu konuyu onunla konuşun. Probleminizi büyümeden halledin. Konuya, geç kaldığınız için özür dileyerek başlayın ve günlük çalışma saatleri ve eve gelme saatleri oluşturun.
İş hedeflerinizin ana hatlarını belirleyin
Partnerinizin, sizin neden geç geldiğinizi anlaması için ona kariyer hedeflerinizden bahsedin. Bu hedefleri bahane olarak kullanmayın ama işte uzun vakitleri geçirmenizin nedenini anlamasını sağlayın. Mesela, iş yerinde fazladan vakit geçirerek kariyerinizde terfi almanızı sağlamaya çalışıyorsanız bunu ona açıklayın. Partneriniz bir kere, sizin neden işte bu kadar çok vakit harcadığınızı anladıktan sonra, yokluğunuza daha az sinirlenecek ve sizi affedecektir.
Ona neye ihtiyacı olduğunu sorun
Durumun kendi açınız olan tarafını açıkladıktan sonra sırayı ona verin ve partnerinizin size, neye ihtiyacı olduğunu anlatmasını isteyin. Bir ilişkiden ne beklediğini size anlatsın. İlişkinizle ilgili ortak bir noktada buluşmaya çalışın.
Mutlaka ikinizin başbaşa olabileceği zamanlar ayırın
Eğer kariyer odaklı bir insansanız, hayatınızı işinizin akışına göre kuruyorsunuzdur. Bu nedenle, kendi kendine başbaşa geçirebileceğiniz bir zamanın ortaya çıkmasını beklemek yerine, programınızda her hafta için belli gün ve saatlerde, partnerinizle kaliteli zaman geçireceğiniz saat dilimleri oluşturun. Haftada bir sinemaya gidin, akşam yemeklerini beraber yemeye çalışın… İkinizin de keyif alacağı bir şeyler bulun ve onlara odaklanın.

Unutmayın, partneriniz eğer her şey yolunda giderse, bir ömür sizinle olacak. Ayrıca, sizin de kendinize zaman ayırmaya ihtiyacınız var. Hayatta her şey kariyerden ibaret değil. Partnerinizle olan mutluluğunuzu düşünün ve işinizi sakın bütün hayatınızın önüne koymayın.

alıntı


Saat: 16:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.