Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   Özgüveni Arttırmak İçin Beş Yol (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/185181-ozguveni-arttirmak-icin-bes-yol.html)

EbruLi 25.08.2016 10:29

Özgüveni Arttırmak İçin Beş Yol
 
Özgüveni Arttırmak İçin Beş Yol



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Robin Marvel, çok sayıda kitabı olan bir yazar ve kişisel gelişim konusunda bir eğitimci. İlk kızını çok genç yaştayken dünyaya getirdi ve ona iyi bir rol model oluşturmak için elinden geleni yapmaya karar verdi. Şimdi yaşları 3 ila 18 arasında değişen beş kızı var.

Robin, günlük hayatta özgüven inşa edebilmek, kendinizdeki güzellikleri ortaya çıkarmak için izleyebileceğiniz beş kısa yolu anlatıyor.

Kendi değerinizin farkında olun, her gün…
“İlgi çekici, güzel ve sağlıklı bir insansınız. Çocukluğunuzda ne yaşadığınızdan, geçmişteki tercihlerinizden ve hatta ne iş yaptığınızdan bağımsız olarak değerli bir insan olduğunuzu kabul edin” diyor Robin. Kendinize zaman ayırın ve ne kadar değerli olduğunuzu hatırlayın. Aynada kendinize bakın ve deyin ki, “Ben çok değerliyim.” İlk söyleyişte bu size inandırıcı gelmeyebilir, sorun etmeyin. Kendinden şüphe etmek, hayata karşı yargı ve kabullenme gücünüzü sizden alır. Bundan kurtulmak için ne kadar değerli olduğunuzu kendinize tekrarlamalısınız.

Başarı için giyinin
Ne zaman şöyle tam hayallerinizdeki bir kadın gibi giyindiniz? Saçlarınızı güzelce yapıp, ışıltınızı ortaya çıkarttınız? Daha da önemlisi, kendinizi en son ne zaman gerçekten iyi hissettiniz? Robin her an modeller gibi giyinmekten söz etmiyor. Ama iyi giyinmek için zaman ayırmanın ne kadar iyi bir fikir olduğunu hatırlatıyor: “Her gün uyandıktan sonra önce saçlarınızı tarayın, dudaklarınıza ruj ya da nemlendirici sürün. Giysilerinizi etrafa dağıtmayın ve düzgün giyinin.” Onun için başarı için giyinmek pahalı giyinmek anlamına gelmiyor. Sevdiğiniz bir keten pantolonun üzerine, güzel bir tişört de size kendinizi tam da olmayı arzu ettiğiniz kadın olduğunuzu hatırlatabilir.

Mutlu alışveriş listesi
“Mutlaka başınıza gelmiştir. Kasanın önünde elinizde 15 parça şeyle durursunuz, önünüzdekinin ise kasadan geçmesi gereken 30 parçası vardır. Tam bu anda mutluluk listenizi okuyun.” Sizi bir anda gülümsetecek 15 şeyi listeleyin. En sevdiğiniz tatlı, güzel bir çiçek, aklınıza ne gelirse. Listeyi her gün yenileyin. Mutlu olmaya odaklandığınızda, daha olumlu bir ruh haline sahip olabildiğinizi göreceksiniz.

Rastlantısal nezaket eylemleri
Robin, başkalarına karşı nazik davranmanın, özgüveni ve özdenetimi artırdığını söylüyor. “Başkalarına karşı nazik olmak, size kim olduğunuzu hatırlatır. Çünkü nazik davrandığınız insanda, kendinizden gerçek bir iz bırakmış olursunuz.” Yabancılara gülümseyin, arkanızdan gelen için kapıyı biraz açık tutun, eski bir arkadaşınıza bir mektup yazıp varlığı için teşekkür edin. Bütün bunların ötesinde trafikte başkalarına yol verin.

Öğren, büyü, keşfet
Her gün kendiniz için küçük zorluklar icat edin. Bu küçük zorlukları aştığınız her seferinde özgüveninizi biraz daha geliştirmiş olacaksınız. Zorluklar kendiliğinden zorlaşmaya başladığında kendinizi rahat ve cesur hissetmeye de başlayacaksınız: “Kızlarıma hep dünyanın ne kadar büyük olduğunu ve ne kadar çok fırsatla dolu olduğunu hatırlatırım. Kendilerini sınırlandırılmış hissetmelerine hiç gerek yok. Her zaman başka bir yol var.”

Başkaları size ne kadar güçlü olduğunuzu söylediklerinde, onları dinleyin. Kendiniz hakkında olumsuz ve gereğinden fazla eleştirel olduğunuz anlarda, aslında kendinize haksızlık ediyor olabileceğinizi düşünün ve olumsuz kelimelerin yerine olumlu olanları yerleştirin.


Saat: 21:14

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.