Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kadınca Genel (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/)
-   -   Şiddet yalnızca fiziksel değildir (https://www.forumaski.com/kadinca-genel/196593-siddet-yalnizca-fiziksel-degildir.html)

semragül 14.09.2018 01:10

Şiddet yalnızca fiziksel değildir
 
Şiddet yalnızca fiziksel değildir

Kadına yönelik fiziksel şiddetin doruk noktasına çıktığı ve kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığı ülkemizde madalyonun bir de diğer yüzü var: Psikolojik şiddet.
Kadınların ilişkilerde yaşadığı travma yaratan 20 Psikolojik şiddet örneği

1. Her fırsatta sizi utandırır: Okulda,işte,ailenizin yanında,arkadaşlarınızla dışarıdayken ya da hiç tanımadığınız kişilerin yanında sizinle istemediğiniz şekilde dalga geçerek yerin dibine girmenizi ister.

2. Yaptığınız her şeyi ama her şeyi eleştirir:Size kendinizi yeteneksiz ve çaresiz hissettirmek için olabildiğince aşağılar ve hatalarınızı sizi küçümsemek için sürekli kullanır.

3. Sizi kontrol altında tutmak için her şeye karışır: Yaptığınız her hareket,söylediğiniz her söz,gittiğiniz her yeri denetim altına alır ki muhtaç olduğunuz hissini en yoğun şekilde aşılar.

4. Duygularınızı önemsemez: Sizi sık sık aşırı duygusal olmakla suçladığı gibi düşüncelerinizin yanlış olduğuna inandırmak için çabalar.

5. Hatalarınızı yüzünüze vurur,yanlışlarınızı arar,kusurlarınızın üstünü örtmez: Yardımcı olmak yerine kendinizi daha kötü hissetmeniz için elinden geleni yapar.

6. Sizi sevgisiz ve şefkatsiz bırakır: Gergin anlarınızda ilgisini ve sevgisini esirgeyerek sizi cezalandırır.

7. Hayallerinizi ve hedeflerinizi görmezden gelir: Aptalca bulduğunu söylediği her şeyin sizin geleceğinizi oluşturacağını bildiğinden hepsine taş koymaya çalışır.

8. Sırlarınızı ve özel anlarınızı başkalarıyla paylaşır: Kimsenin bilmesini istemediğiniz mahrem sırlarınızı ya da özel yaşantınızı üçüncü kişilerin yanında dile getirir,üstüne üstlük bunlarla dalga geçer.

9. Kendi hayatında yaşadığı ilişkinizden bağımsız olan sorunlar için sürekli sizi suçlar: Mutsuzluklarının suçlusu olarak sizi gösterir,her hareketinizi buna yorar.

10. En iyisini kendisinin bildiğini iddia eder: Çoğu konuda yetersiz olduğunuzu söyleyerek sizin için en iyi olanı onun bildiğini söyler ve karar alma mekanizması olarak kendisini gösterir.

11. Her zaman kendisini haklı çıkarır: Sizi her zaman haksız çıkmanız için manipüle eder,suçlamayı ilişkide olağan bir şeymiş gibi kullanır.

12. Arkadaşlarınızla ya da ailenizle vakit geçirdiğinize sizi pişman eder: Onunla ilgilenmediğinizden şikayet eder,tüm hayatınızı ona adamanız gerektiğini hissettirir ve sizi yalnızlaştırır.

13. Her zaman sizden daha iyi biri bulabileceğinin sinyallerini verir: Sizi aşağılayarak ondan daha iyisini bulamayacağınızı ima eder,değersiz hissettirir,elinizi kolunuzu bağlar.

14. İlişkinin içinde ne olduğunu anlamasanız da alttan alta sizi sürekli tehdit eder: Kendisi bunların hepsine tavsiye dese de sizi açık açık baskı altına alır.

15. Ekonomik durumunuza karışır: Paranızı ne yaptığınızı sorgular,maaşınızın miktarını öğrenmek için taklalar atar,aldığınız her şeyi eleştirir.

16. Ne yaptığınızı sormak için fotoğraf ister: ‘’Anlık’’ olarak adlandırdığı bu fotoğrafla nefes aldırmadan sizi kontrol altına alır.

17. İstediklerini yaptırmak için sevginizi kullanır: Cinsel ya da duygusal anlamda istememenize rağmen sizi zorlar,istediğini elde edene kadar baskı uygular.

18. Giydiklerinize karışır: Kıskançlık adı altında üzerinizdeki her kıyafeti eleştirir,sokağa çıkamayacak raddeye gelene kadar uğraşır,sonunda pes ettirmek için elinden geleni yapar.

19. Evden çıkmanıza izin vermez: Sosyal çevrenizle ilişkilerinizi kopardığı,kıyafetlerinize karıştığı, paranızı kontrol altına almaya çalıştığı gibi evden çıkmanızı da engeller.

20. Sorunlu ve deli muamelesi yaparak travma yaşatır: Sık sık terapi almanız gerektiğini söyler,normal olmadığınızı iddia eder,sizi kendinize yabancılaştırır.

HaDeS 15.09.2018 13:32

Cevap: Şiddet yalnızca fiziksel değildir
 
Sevgisiz bırakması çok doğru.

XxX 17.09.2018 09:18

Cevap: Şiddet yalnızca fiziksel değildir
 
Şiddet uygulayanların hepsi şeref yoksunudur.


Saat: 08:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.