Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Butik Kurabiye

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Butik Kurabiye konusu , Butik Kurabiye Malzemeler: 220 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 110 gr pudra şekeri 1 yumurta 400 gr un 1 çay kaşığı kabartma tozu bir tutam tuz 1 paket vanilin 1 ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Papatya

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.11.2014, 13:39   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Butik Kurabiye



Butik Kurabiye






Malzemeler:


220 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
110 gr pudra şekeri
1 yumurta
400 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı süt

Yapılışı:


Pudra şekeri ve yumuşamış tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
Krema kıvamına gelen bu karışıma sırasıyla yumurta, süt ve kuru malzemeleri ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz.
Unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açarak istediğimiz kurabiye kalıplarıyla şekillendiriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırına veriyoruz.
Fırınınız normal fırınsa 180 derecede , turbolu fırınsa 170 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar ( rengi koyulaşmadan beyaz rengi hakim olacak şekilde yaklaşık 10 dk kadar) pişiriyoruz.



Marshmallow ile şeker hamuru:


İstediğiniz bir markada marshmallow şekerlerinden 2 paket alın.
Beyaz alırsanız renklendirmesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Mikrodalga fırını olanlar şekerlerini sıvı yağ ile yağlanmış cam bir kaseye koyarak 1-2 dk ya da yumuşayıp kabarıncaya kadar fırınlasınlar. Burada dikkat edilecek nokta süreyi ve kabarmayı iyi gözlemleyin çünkü birden kabararak sertleşebiliyor.
Ya da yine cam kase içerisinde tencerede kaynattığınız suyun üzerinde benmari usulü eritebilirsiniz.
Erimiş şekerlere 3 yemek kaşığı su 350-400 gr kadar ( şekerin hamur kıvamına gelmesi durumuna göre değişebiliyor) pudra şekeri, bir tutam tuz ile yoğuruyoruz.
Önceleri yoğururken zorlanılıyor ancak sonradan hamur yumuşuyor ve kıvama geliyor.
Pudra şekerinin içerisine bira nişasta katarak şekerden tasarruf sağlayabilirsiniz.
Yoğururken kolaylık olması için bir miktar margarin kullanılabilir.
2 hafta kadar strech film ile sararak oda ısısında saklayabilirsiniz.
Hazır olan hamurunuzu merdane ile açarak kurabiyeler için kullanıdığınız kalıplar ile kesip, arkalarına fırçayla su sürüp kurabiyelere yapıştırabilirsiniz.
Kurabiyeleriniz hazır,

Afiyet olsun...

alıntı

LifeisBeauty beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
Amazonn, LifeisBeauty, MineL, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 04:07