Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Pekmezli kurabiye

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Pekmezli kurabiye konusu , Pekmezli kurabiye 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 çay bardağı üzüm pekmezi 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri 1/2 çay bardağı yoğurt 1/2 çay kaşığı tarçın ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.04.2015, 20:43   #1 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pekmezli kurabiye



Pekmezli kurabiye


150 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker
Pişirme süresi: 30 dakika


Öncelikle şunu belirtelim; yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bu nedenle tarifte yer alan un miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve üzüm pekmezini karıştırma kabına aldıktan sonra krema haline gelene kadar karıştırın. Yumurta sarısı, pudra şekeri ve yoğurt kattıktan sonra elinizle karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tarçını eleyip ayrı bir kaba aldıktan sonra kurabiye karışımına azar azar ekleyin. Kullandığınız malzemelerin yoğunluk ve kıvamlarına göre kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.
Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alıp avcunuzun içinizde yuvarlayarak şekil verin. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri, kabarma payını düşünerek yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Bir yumurta fırçası yardımıyla yumurta akı sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine toz şeker serpiştirin. Hazırladığınız kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında aralarda kontrol ederek 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, mümkünse bir ızgara teli üzerinde ve oda ısısında dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Not: Hazırladığınız kurabiye hamurlarının içlerini küçük parçalar halinde doğrayıp toz şekerle sotelediğiniz kuru meyve parçacıklarıyla doldurduktan sonra da farklı kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

__________________
Cohen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Cohen, Perii, RaMSeS
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 13:57