|
Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Delikli Kek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
07.01.2017, 17:31 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Delikli Kek Delikli Kek
Muhallebisi için Malzemeler
Yapılışı -Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar iyice çırpın ardından yavaşça ve sürekli çırparak önce sıvı yağı ardından sütü ilave edin. -Ayrı bir kapta kek için olan tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ilave edip spatula yardımıyla içten dışa doğru karıştırın. -Kek hamurunu yağlanmış fırın kabınıza dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika kadar pişirin. -Keki fırından çıkartıp soğumaya bırakın. -Muhallebi için olan tüm malzemeyi derin bir tencereye alın iyice çırpın ardından kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. -Muhallebi pişince beyaz çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. -Soğuyan kekin üzerine kaşık ya da meyve oyma aparatıyla delikler açın. -Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün ve muhallebi oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra servis edin. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |