Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler

Enfes vişneli mekik tarifi

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Enfes vişneli mekik tarifi konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.02.2019, 15:31   #1 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Enfes vişneli mekik tarifi

Enfes vişneli mekik tarifi

Pastanelerin olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alan mekik kurabiyenin her geçen gün hayran kitlesi artıyor. Yapımı aslında sandığınızdan daha kolay mekik kurabiye evde çocuklarınıza pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz türden. Çay saatlerinde, tatlı krizlerinde ya da misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes bir tarif arıyorsanız sizler için hazırladığımız vişneli mekik kurabiyenin tarifine göz atabilirsiniz.

Hem nostaljik hem de modern tatlı atıştırmalığı olan vişneli mekik kurabiye, Fransız mutfağının en vazgeçilmez tarifleri arasında yer alıyor. Fransız mutfaklarında tıpkı madlen çikolata gibi kekler de minik kalıplarda pişiyor, daha yoğun ve tek lokmalık ikramlıklar ortaya çıkıyor. Peki mekik nasıl yapılır? Tarifi yazımızda.

VİŞNELİ MEKİK TARİFİ:

MALZEMELER

125 gram tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
Yarım su bardağı toz badem
1 paket vanilin
1 kase dondurulmuş vişne



YAPILIŞI

Geniş bir karıştırma kabının içerisine pudra şekerini ve oda ısısında bekletilmiş tereyağını ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.

Daha sonra yumurtaları teker teker içerisine ilave edip harcınızın yumurtayı iyice yemesini sağlayın.

Geriye kalan malzemeleri ayrı bir kabın içerisinde karıştırıp, yumurtalı harcın içerisine azar azar ilave ederek tüm malzemelerin homojen biçimde birbirine karışmasını sağlayın.

Vişneleri süzgece alıp fazla suyunu süzün. Ardından Yağlanmış mekik kalıplarına hazırladığınız harcı dökün. Üzerlerine ikişer adet vişne ekleyin.

Hazır hale gelen kekleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında kenarlardan ortaya doğru hafif altın rengini alana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırın farklılıklarından dolayı pişme süresi değişebilir, bu yüzden kontrol ederek pişirin.

Pişen kekleri soğuduğunda kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz.




__________________
İyiler Kaybetmez,Kaybedilir.
ArtemiS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2019, 15:36   #2 (permalink)
Tecrübeli Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Enfes vişneli mekik tarifi

Alıntı:
ArtemiS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
125 gram tereyağı
Zor bir ölçü birimi sanki Hocam

__________________
You"ll Never Walk Alone
HaDeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:37