Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Kakaolu Pezmezli Yumuşak Kurabiye

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Kakaolu Pezmezli Yumuşak Kurabiye konusu , Malzemeler: 1+1/2 su bardağından biraz fazla un 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 silme tatlı kaşığı tarçın 3-4 adet öğütülmüş karanfil 1 yemek kaşığı kakao 125 gr. tereyağı veya margarin ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.12.2012, 11:03   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kakaolu Pezmezli Yumuşak Kurabiye





Malzemeler:




1+1/2 su bardağından biraz fazla un
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 silme tatlı kaşığı tarçın
3-4 adet öğütülmüş karanfil
1 yemek kaşığı kakao
125 gr. tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı kahverengi tozşeker (veya beyaz tozşeker)
1/2 su bardağı pekmez
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1+1/2 yemek kaşığı kaynar su
1 paket koyu çikolatanın üçte biri (tahta üzerinde bıçakla irice kıyılmış)
isteğe göre üzerine 1/4 su bardağı şeker
Yapılışı:

Unu, baharatları ve kakaoyu birlikte karıştırın.
Ayrı bir kapta oda ısısındaki yağı 3-4 dakika çırpın.
Şekeri ekleyip 30 saniye kadar çırpmaya devam edin.
En son pekmezi ekleyip karıştırın.
Karbonatı sıcak su ile ufak bir kasede karıştırıp kabartın.
Unlu karışımın yarısını çırptığınız malzemelere ekleyip karıştırın.
Sulandırdığınız sodayı, sonrada kalan unu ve çikolata parçalarını ilave edip hamur haline getirin. Çok cıvık ise biraz daha un ekleyebilirsiniz ancak normal kurabiye hamurlarından daha ele yapışır bir kıvamı olmalıdır.
2 saat kadar buzdolabında bekletin. Kaşık yardımı ile alarak ufak toplar yağın ve isterseniz tozşekere bulayıp hafif yağladığınız tepsiye yayılacağını hesap ederek aralıklı olarak yerleştirin.
155-160C (325F) derecede 10-12 dakika tam olarak sertleşmeden pişirin.
Kabarıklığı biraz inecektir, bu normaldir.
5 dakika soğuduktan sonra spatula ile tepsiden alıp soğumaya bırakın.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Flora
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 16:11