Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Kuru Kayısı Püreli Kurabiye

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Kuru Kayısı Püreli Kurabiye konusu , Malzemeler: 125gr. (yarım paket) tereyağı 1 su bardağı tozşeker 2 yemek kaşığı süt 1 çimdik tuz 1 hafif çırpılmış yumurta 1 buçuk ile 2 su bardağından biraz fazla arası un ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.12.2012, 11:07   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kuru Kayısı Püreli Kurabiye





Malzemeler:




125gr. (yarım paket) tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı süt
1 çimdik tuz
1 hafif çırpılmış yumurta
1 buçuk ile 2 su bardağından biraz fazla arası un
1 paket vanilya
İçine:

1 su bardağı kadar kuru kayısı
1 çubuk tarçın veya 1 silme çay kaşığı toz tarçın
3 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı:

Oda ısısındaki tereyağını ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta, süt ve tuzu karıştırın.
Üçüncü bir kapta unu vanilya ile birlikte eleyin.
Unun yarıya yakınını tereyağlı karışıma ekleyip karıştırın.
Kalan unu azar azar sütlü karışımla birlikte ekleyip hamur haline getirin. Eğer hamur çok katı olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
Buzdolabında bir saat kadar bekletin.
Bu sırada içini yapmak için malzemeleri ufak bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin.
Çubuk tarçını içinden alıp mutfak robotundan geçirip püre yapın. Çok katı olursa biraz su ilave edebilirsiniz. Koyuca bir kıvamda olması gerekir.
Hamuru hafif unlu tezgahta yarım cm. kalınlığında açıp tercihen keskin büyük su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
İçine hazırladığınız içten bir tatlı kaşığından fazla koyup üç köşeli olarak kenarlarını yukarı katlayıp orta kısmında bir miktar iç malzeme görünecek şekilde kapatın.
170C dereceye ısıtılmış fırında 15-18 dakika veya kenarları kızarıncaya kadar pişirin.
Ilık veya soğuk olarak pudra şekeri serperek servis yapın.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şuanda  online konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Flora
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:28