Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Gül Sulu Kakuleli Pirinç Unu Kurabiyesi

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Gül Sulu Kakuleli Pirinç Unu Kurabiyesi konusu , Malzemeler: Şerbeti için: 2/3 su bardağı tozşeker 1/4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı gül suyu Hamuru için: 2 yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı tozşeker 125gr. tereyağı (tuzsuz) 1/4 su ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.12.2012, 11:16   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gül Sulu Kakuleli Pirinç Unu Kurabiyesi





Malzemeler:




Şerbeti için:
2/3 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı gül suyu
Hamuru için:
2 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tozşeker
125gr. tereyağı (tuzsuz)
1/4 su bardağı sıvıyağ
2 adet kakulenin öğütülmüş içi (1 çay kaşığı)
1 buçuk su bardağı pirinç unu
yarım-bir su bardağı arası un
1 paket kabartma tozu (orijinal tarifte kullanılmıyor)
serpmek için haşhaş tohumu veya ince kıyılmış antep fıstığı
Yapılışı:

Şerbet için tozşekeri ve suyu ufak bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
4 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatıp gül suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Yumurta sarılarını tercihen çelik, cam veya porselen bir kapta (iyi kabarması için) bir yemek kaşığı tozşekerle kabarana kadar çırpın.
Başka bir kapta tereyağ, sıvıyağ, pirinç unu, kabartma tozu ve kakuleyi ilave edip karıştırın. Yumurta sarılarınıda ilave edip tekrar karıştırın.
Ilınmış şerbetide hamura ilave edin ve karıştırın. Ele yapışmayacak kadar un ilavesiyle (daha fazla koymayın) yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika kadar dinlenmelye bırakın.
Fırını 170C dereceye ısıtın. Fırın tepsinizi yağlayın veya fırın kağıdı serin.
Tatlı kaşığı kadar hamur alıp elinizde yuvarlayarak tepsiye aralıklı olarak dizin.
Arzuya göre haşhaş tohumu serpip 10-15 dakika kadar pişirin. Kurabiyeniz fırından çıktığında içi pişmiş, fakat hala beyaz renkte olmalıdır.
Fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Flora
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 10:14