Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kekler - Kurabiyeler (https://www.forumaski.com/kekler-kurabiyeler/)
-   -   Bonibonlu Kurabiye (https://www.forumaski.com/kekler-kurabiyeler/20801-bonibonlu-kurabiye.html)

Jaqen 06.12.2012 11:17

Bonibonlu Kurabiye
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler:




125gr. tereyağı (oda ısısında)
3/4 su bardağı kahverengi veya normal tozşeker (yarım su bardağından 2 parmak fazla)
1 adet yumurta (tercihen oda ısısında)
1-1 buçuk su bardağı arası un
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 silme tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı sade yulaf
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1/2 su bardağı kadar bonibon şekerler (1-2 yemek kaşığı üzeri için ayırın)
Yapılışı:

Tereyağı ve tozşekeri mikserle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
Yumurtayı ilave edip mikserle karışıma yedirin.
1 su bardağı unu kakao, karbonat ve vanilya ile birlikte eleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Yulaf, ceviz içi ve bonibon şekerlerini ilave edip tekrar karıştırın.
Ele yapışan, fakat kaşıkla tepsiye koyduğunuzda şeklini koruyacak kadar katı bir hamur olması gerekir. Eğer gerekli ise bu aşamada kaşık kaşık un ilave ederek hamuru ayarlayın.
Hafif yaplanmış tepsiye büyük tatlı kaşığı dolusu alıp başka bir kaşık yardımı ile tepsiye aktarıp aralıklı olarak dizin.
Isıtılmış 170C dereceli fırında 10-12 dakika pişirip elinizi batırdığınızda hafif dibe çökecek halde iken fırından alın. Kurabiyeniz soğudukça sertleşecektir.
1 dakika kadar tepside bekletip spatula ile tel ızgaraya alıp soğumaya bırakın.*
*:Kurabiyeleri tepsiden tel ızgaraya aktarmamızın sebebi kurebiyelerin tepsinin sıcaklığı ile pişmeye devam edip sertleşmesini önlemek.. Eğer elinizde ızgara tel yoksa başka bir tepsiye veya tezgaha aktarabilirsiniz.


Saat: 16:55

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.