Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Bonibonlu Kurabiye

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Bonibonlu Kurabiye konusu , Malzemeler: 125gr. tereyağı (oda ısısında) 3/4 su bardağı kahverengi veya normal tozşeker (yarım su bardağından 2 parmak fazla) 1 adet yumurta (tercihen oda ısısında) 1-1 buçuk su bardağı arası un ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.12.2012, 11:17   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bonibonlu Kurabiye





Malzemeler:




125gr. tereyağı (oda ısısında)
3/4 su bardağı kahverengi veya normal tozşeker (yarım su bardağından 2 parmak fazla)
1 adet yumurta (tercihen oda ısısında)
1-1 buçuk su bardağı arası un
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 silme tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı sade yulaf
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1/2 su bardağı kadar bonibon şekerler (1-2 yemek kaşığı üzeri için ayırın)
Yapılışı:

Tereyağı ve tozşekeri mikserle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
Yumurtayı ilave edip mikserle karışıma yedirin.
1 su bardağı unu kakao, karbonat ve vanilya ile birlikte eleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Yulaf, ceviz içi ve bonibon şekerlerini ilave edip tekrar karıştırın.
Ele yapışan, fakat kaşıkla tepsiye koyduğunuzda şeklini koruyacak kadar katı bir hamur olması gerekir. Eğer gerekli ise bu aşamada kaşık kaşık un ilave ederek hamuru ayarlayın.
Hafif yaplanmış tepsiye büyük tatlı kaşığı dolusu alıp başka bir kaşık yardımı ile tepsiye aktarıp aralıklı olarak dizin.
Isıtılmış 170C dereceli fırında 10-12 dakika pişirip elinizi batırdığınızda hafif dibe çökecek halde iken fırından alın. Kurabiyeniz soğudukça sertleşecektir.
1 dakika kadar tepside bekletip spatula ile tel ızgaraya alıp soğumaya bırakın.*
*:Kurabiyeleri tepsiden tel ızgaraya aktarmamızın sebebi kurebiyelerin tepsinin sıcaklığı ile pişmeye devam edip sertleşmesini önlemek.. Eğer elinizde ızgara tel yoksa başka bir tepsiye veya tezgaha aktarabilirsiniz.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Cookie, Flora
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 12:22