Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Beze

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Beze konusu , Malzemeler: 3 yumurtanın akı 1 su bardağı toz şeker 1/2 çay kaşığı tartar kremi (cream of tartar/ Amerikada kiler için marketlerin baharat bölümünde satılıyor, beyaz bir toz) yumurta aklarının fırında ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.12.2012, 11:31   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Beze





Malzemeler:

3 yumurtanın akı

1 su bardağı toz şeker

1/2 çay kaşığı tartar kremi (cream of tartar/ Amerikada kiler için marketlerin baharat bölümünde satılıyor, beyaz bir toz) yumurta aklarının fırında sönmemesi için

Arzuya göre 1 tatlı kaşığı gül suyu (yemekte kullanılan cinsinden, Türkiye'dekiler aynıda olabilir belki)

Arzuya göre çikolata damlaları, yada ceviz

Yapılışı:

Yumurta aklarını çok temiz cam yada metal bir kapta tartar kremi ile yumuşak kardan zirveler olana kadar mikserin son hızında çırpın. (tartar kreminiz yoksa yada bir cimdik tuz koyup deneyebilirsiniz, yalnız kıvamının olmama ihtimali vardır)

Daha sonra toz sekerin yarısını karışıma ekleyip yine son hızda iyice katılaşana ve şeklini alana kadar çırpmaya devam edin.

Kalan şekeri de ilave edip metal kaşıkla havasını gidermeden geniş yuvarlaklar halinde şekeri karıştırın. İlave ediyorsanız gül suyu ve yarim bardak kadar çikolata damlasını koyup hafifçe karıştırın havasını indirmeden.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tatlı kaşığı dolusu alıp başka bir kaşık yardımı ile top, top aralıklı olarak yerleştirin. (Amerika için: Yağlı kağıtlarında kosher (halal) olanı olmayanı vardır, aklınızda bulunsun; damgalı olanı tercih edin.)

225F (110C) dereceli düşük ısıdaki fırında bezelerin büyüklüğüne göre 1,5 ile 2,5 saat arasında pişirin. Beyaz kalmaları gerekiyor yalnız tamamen sertleşmiş olacak. içini keserek yada tadına bakarak anlayabilirsiniz.

Hava almayan kapaklı kutularda saklayın. Nem alınca yumuşarlar. İçindeki malzemesi çok basit ama yapılışına ve pişmesine göre değişen bir tadı, kıvamı vardır. Denedikçe daha iyi yaparsınız, kolay gelsin...

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Flora
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 10:02