Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Hurmalı Fas Kurabiyesi

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Hurmalı Fas Kurabiyesi konusu , Malzemeler: 125gr. tereyağı (oda ısısında) yarım su bardağı tozşeker (hafif robotta çekilirse daha da güzel olur) 1 ufak çay bardağı sıvıyağ (1/4 su bardağı) 1 adet yumurtanını beyazı yarım paket ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.12.2012, 11:32   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hurmalı Fas Kurabiyesi





Malzemeler:

125gr. tereyağı (oda ısısında)
yarım su bardağı tozşeker (hafif robotta çekilirse daha da güzel olur)
1 ufak çay bardağı sıvıyağ (1/4 su bardağı)
1 adet yumurtanını beyazı
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı (tepeleme olmasın) yoğurt
3-4 su bardağı arası un
içine:
yarım su bardağı irice kıyılmış veya robotta çekilmiş ceviz içi
yaklaşık 1 su bardağı kadar çekirdeği çıkarılmış robotta hafif çekilmiş yumuşak hurma (hurmanız setse biraz suda bekletebilir veya az suda biraz pişirebilirsiniz)
1 çay kaşığı tarçın
bulabilirseniz 1 tatlı kaşığı portakal çiçeği suyu (şart değil)
Servis için pudra şekeri
Yapılışı:

Tereyağı ve tozşekeri hamur karıştırma kabında mikserle karışıp krema haline gelene kadar çırpın. (1-2 dakika)
Sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Yumurta akını ve yoğurdu ekleyip karışıma yedirin.
3 su bardağı unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte karışımın üzerine eleyip karıştırın.
Ele yapışmayan orta sert bir hamur elde edene kadar un ilave ederek hamuru elinizle yoğurun.
İç malzemeleri karıştırın.
Cevizden büyük bir parça hamur alıp avucunuzda bastırarak açın. Hurmalı içten tatlı kaşığı kadar koyup kapatın ve oval olacak şekilde hafif yuvarlayarak düzeltin.
Az yağlı tepsiye bu şekilde kurabiyeleri dizin.
Çatalla bastırarak verev çizgiler elde edin.
Isıtılmış 170C derece fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirin.
Ilınınca pudra şekeri eleyip servis yapın.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Amazonn, Flora
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:41