|
Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Kakaolu Kesme Kurabiye konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
06.12.2012, 11:32 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Kakaolu Kesme Kurabiye Malzemeler: 250gr. tereyağı veya margarin 1 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kakao 1 yumurta yaklaşık 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 çay kaşığı karbonat 3 yemek kaşığı nişasta Yapılışı: Yağı ufak bir tencerede ılık olarak eritin. Altını kapatıp kakao ve şekeri ekleyip karıştırın. Karışımı hamur yoğurma kabına alın. 3 su bardağı kadar un, kakao, karbonat, vanilya ve nişastayı ilave edin. Yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerektiği kadar un ialvesiyle elinize yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurarak hamurunuzu elde edin. 15-20 dakika hamurunuzu dinlendirdikten sonra hamuru merdane yardımıyla, hafif unlu tezgahta yarım cm. kalınlıkta açın. İstediğiniz kalıpla kesip tepsiye aktarın. Isıtılmış 180C dereceli fırında yaklaşık 20-22 dakika pişirin. İlk sıcaklığı gidince tercihen tel ızgaraya aktarıp soğumaya bırakın. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |