Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Şekersiz Kek Tarifi

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Şekersiz Kek Tarifi konusu , [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL ] İhtiyacınız olanlar: Isıya dayanıklı doğal tatlandırıcılar, şekersiz şuruplar, avokado, fındık, badem ve chia çekirdeği (Protein, lif, magnezyum, kalsiyum ve bir çeşit Omega-3 ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.02.2013, 10:50   #1 (permalink)
GeCe MaviSi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Şekersiz Kek Tarifi



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
İhtiyacınız olanlar: Isıya dayanıklı doğal tatlandırıcılar, şekersiz şuruplar, avokado, fındık, badem ve chia çekirdeği (Protein, lif, magnezyum, kalsiyum ve bir çeşit Omega-3 yağı asidi olan ALA’yı içermesi sebebi ile çok faydalı olan Chia çekirdeğini aktarlarda bulabilirsiniz), ham kakao, Hindistan cevizi sütü (Bulunması zor ama imkansız değil. Bazı internet sitelerinde Bakanlık denetiminde satılıyor), elma ve limon suyu, az yağlı krem peyniri, taze meyveler, tarçın ve hindistan cevizi, çikolata, un, az sıvı yağ ve yumurta.

Kekinize dilerseniz kurutulmuş meyve ve yoğurt da ekleyebilirsiniz. Malzemelerin çokluğu gözünüzü korkutmasın.
Şekersiz Kek Tarifi

Hazırlanma süresi normal bir kek yapımı kadar sürüyor. Üstelik daha lezzetli ve daha sağlıklı! Farklı tatlardan zevk alanlar için de bulunmaz fırsat. Damak tadınıza göre dilediğiniz malzemeyi çıkartıp, dilediğinizi ekleyebilirsiniz. Göreceğiniz üzere şeker oranı 0. İçeriğinde un ve yağın olması sebebi ile maalesef %100 sağlıklı bir kek yapabilmek mümkün değil ancak bu tarif ile diğer keklere oranla daha sağlıklı bir kek yapmış olacaksınız.

Şekersiz Kek Tarifi Yapılış Aşaması.

Tekrardan tarife dönelim. Öncelikle yağı ve unu bir kaba koyun. Yumurtaları da ekleyip karışım sıvı kıvama gelene kadar çırpın. Çırpmaya devam edin ve hamura az miktarda sıvı yağ ekleyin. Ardından elma ve limon sularını ekleyin. Bu süre zarfında çırpma işlemine devam edelim. Diğer tüm karışımları da yavaşça ekleyin. İşte bu kadar! Karışımı kek kalıbınıza koyun ve 20-25 dakika kadar 150-160 derece fırında pişirin. Kekiniz yarım saat bekletildikten sonra hazır!

Ufak bir püf noktası ekleyelim. Meyvelerin kolayca çırpılması için öncesinde ufak dilimlerle kesmiş olduğumuza emin olalım. Aynı şekilde badem ve fındık karışımlarını da kek hamurunu hazırlamadan önce bir havanla dövelim.

Afiyet olsun!

__________________
heLen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
heLen
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 15:50