Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Kek yapmanın püf noktaları

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Kek yapmanın püf noktaları konusu , Kek yapmanın püf noktaları Kek yaparken... ★ Kek hazırlarken kullanacağınız malzemenin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. ★ Kek için önce yumurtaları çırpıp, şekeri ekleyin ve birlikte yeniden çırpın. Daha sonra ...


Like Tree7Beğeni
  • 2 Post By Venüs
  • 2 Post By Jaqen
  • 2 Post By Venüs
  • 1 Post By Urahara

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.07.2013, 16:50   #1 (permalink)
Gülüşlerim;Acılarımı örtmeye çalışan
Ağır işçilerdir

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kek yapmanın püf noktaları



Kek yapmanın püf noktaları



Kek yaparken...
★ Kek hazırlarken kullanacağınız malzemenin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
★ Kek için önce yumurtaları çırpıp, şekeri ekleyin ve birlikte yeniden çırpın. Daha sonra sıvı yağ, süt gibi sıvı malzemeleri, en son da unu ekleyin.
★ Tarifinizde oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin kullanılıyorsa, önce tereyağı ya da margarini şekerle çırpın. Sonra üzerine yumurta ve diğer malzemeleri ekleyin.
★ Kek yaparken karbonat yerine kabartma tozunu tercih edin.
★ Kekinizi mikserle çırpacaksanız karıştırma işlemine düşük devirde başlayıp daha sonra yüksek devirde devam edin. Harca un ekledikten sonra ise mikserin düşük devrini kullanın.
★ Kekinize ekleyeceğiniz unda topak kalmaması için eleyerek harca katın.
★ Kabartma tozunu da unla birlikte elerseniz harca eşit olarak dağılır ve kekiniz daha iyi kabarır.
★ Kekinize meyve ekleyecekseniz, meyve parçalarının dibe çökmesini önlemek için kestikten sonra üzerlerine un serpin.
★ Kek yaparken meyve, fındık, ceviz gibi malzemeler kullanacaksanız hamurun 1/3'ünü ayırın. Kalan hamura bu malzemeyi ekleyip karıştırın. Kalıba önce ayırdığınız sade hamuru, daha sonra malzemeli olanı dökün. Bu şekilde hazırladığınız malzemelerin dibe çökmesini önlemiş olursunuz.
★ Kekin kalıptan kolay çıkması için kalıbı önce yağlayın, sonra unlayın ve üzerine hamuru dökün. Kalıba aldığınız hamuru bekletmeden fırına verin.
★ Kek pişirirken fırını önceden ısıtın. 180- 200 derece, kek pişirmek için idealdir.
★ Pişme esnasında fırının kapağını sürekli açıp kapamayın.
★ Pişip pişmediğini anlamak için kekin orta kısmına bir kürdan ya da bıçak batırın. Hamur bulaşmadan temiz olarak çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
★ Keki fırından çıkardıktan sonra kalıbın içinde soğutun. Kalıptan çıkarmak için silkeleyin, eğer bu şekilde çıkmıyorsa bir bıçağın ucunu kalıbın kenarlarına gezdirerek kalıptan ayırın.



Jineps ve Urahara beğendi
__________________




Venüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 01.07.2013, 17:26   #2 (permalink)
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kek yapmanın püf noktaları

Resimli yap at @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Hatta videolu anlatımını da yapabilirsin.

Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 01.07.2013, 17:39   #3 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kek yapmanın püf noktaları

Kek yaptığınızda kabartma tozunu en sona atın kabartma tozunu attıktan sonra fazla çıırpmayın fazla çırptığınzda kabarmıyor buda benden püf noktası ;d

Venüs ve Urahara beğendi
__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şuanda  online konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 01.07.2013, 20:59   #4 (permalink)
Gülüşlerim;Acılarımı örtmeye çalışan
Ağır işçilerdir

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kek yapmanın püf noktaları

Alıntı:
Uruhara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Resimli yap at @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Hatta videolu anlatımını da yapabilirsin.
Oldu bide piisireyim kargoliyim :-D

Jineps ve Urahara beğendi
__________________




Venüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 01.07.2013, 22:19   #5 (permalink)
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kek yapmanın püf noktaları

Alıntı:
Venüs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Oldu bide piisireyim kargoliyim :-D
tmm sen koy, hemen al butonuna tıklar alırız biz

Venüs beğendi.
Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 6
Faraza, Jineps, Laura, Perii, Urahara, Venüs
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 00:14