Naneli ve Çikolatalı Kek Tarifi Naneli ve Çikolatalı Kek Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Naneli ve Çikolatalı Kek için Malzemeler: * 125 gram naneli çikolata * 75 gram bitter çikolata * 250 gram toz şeker * 5 adet yumurta * 250 gr un * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 100 gram soyulmuş ve kıyılmış badem * 100 gram hindistan cevizi * 150 gram labne peyniri * 50 gram hindistan cevizi * 175 gram margarin * 3 çorba kaşığı hindistan cevizi likörü * 50-75 ml süt * 1-2 çorba kaşığı marmelat * Kalıp için bir miktar yağ Naneli ve Çikolatalı Kek in Hazırlanması: * Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Naneli çikolataları 10 dakika dolapta bekletip doğrayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kenarda bekletin. * Küçük bir kapta labne peyniri ve hindistan cevizini karıştırıp, labneli karışımı margarin ve 180 gr şeker ile çırpın. * Karıştırırken yumurtaları tek tek ilave edin. Unu, kabartma tozu ve bademle karıştırıp sütle birlikte karışıma ilave edin. * Hamuru ikiye bölüp bir kısmını 50 gr hindistan cevizi ve likörle karıştırın. Diğer yarısına naneli çikolata tanelerini ve ılık bitter çikolatayı karıştırın. * Kek kalıbını yağlayıp koyu renk hamuru kalıba dökün. Üzerine diğer hamuru katıp bir çatalla hafif karıştırın. * Fırında 60 dakika pişirin. Kalan toz şekeri bir tencerede karamel kıvamına gelinceye kadar ısıtın. * Kalan hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış alüminyum folyonun üzerine döküp sertleşmesini bekleyin. * Küçük küçük doğrayın. Marmelatı ısıtıp, henüz soğumamış kekin üzerine gezdirin. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi krokantı serpebilirsiniz. |
Saat: 14:05 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.