Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Naneli ve Çikolatalı Kek Tarifi

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Naneli ve Çikolatalı Kek Tarifi konusu , Naneli ve Çikolatalı Kek Tarifi Naneli ve Çikolatalı Kek için Malzemeler: * 125 gram naneli çikolata * 75 gram bitter çikolata * 250 gram toz şeker * 5 adet yumurta ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.07.2013, 23:20   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Naneli ve Çikolatalı Kek Tarifi



Naneli ve Çikolatalı Kek Tarifi



Naneli ve Çikolatalı Kek için Malzemeler:
* 125 gram naneli çikolata
* 75 gram bitter çikolata
* 250 gram toz şeker
* 5 adet yumurta
* 250 gr un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 100 gram soyulmuş ve kıyılmış badem
* 100 gram hindistan cevizi
* 150 gram labne peyniri
* 50 gram hindistan cevizi
* 175 gram margarin
* 3 çorba kaşığı hindistan cevizi likörü
* 50-75 ml süt
* 1-2 çorba kaşığı marmelat
* Kalıp için bir miktar yağ

Naneli ve Çikolatalı Kek in Hazırlanması:
* Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Naneli çikolataları 10 dakika dolapta bekletip doğrayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kenarda bekletin.
* Küçük bir kapta labne peyniri ve hindistan cevizini karıştırıp, labneli karışımı margarin ve 180 gr şeker ile çırpın.
* Karıştırırken yumurtaları tek tek ilave edin. Unu, kabartma tozu ve bademle karıştırıp sütle birlikte karışıma ilave edin.
* Hamuru ikiye bölüp bir kısmını 50 gr hindistan cevizi ve likörle karıştırın. Diğer yarısına naneli çikolata tanelerini ve ılık bitter çikolatayı karıştırın.
* Kek kalıbını yağlayıp koyu renk hamuru kalıba dökün. Üzerine diğer hamuru katıp bir çatalla hafif karıştırın.
* Fırında 60 dakika pişirin. Kalan toz şekeri bir tencerede karamel kıvamına gelinceye kadar ısıtın.
* Kalan hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış alüminyum folyonun üzerine döküp sertleşmesini bekleyin.
* Küçük küçük doğrayın. Marmelatı ısıtıp, henüz soğumamış kekin üzerine gezdirin. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi krokantı serpebilirsiniz.



Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
LiNa, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:16