Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Üçgen Kurabiye Tarifi

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Üçgen Kurabiye Tarifi konusu , Üçgen Kurabiye Tarifi Üçgen Kurabiye Tarifi Malzemeler 225 gram un 1 kahve kaşığı hamur kabartma tozu 100 gram şeker 2 yumurta 1 paket vanilyalı şeker 100 gr margarin yarım kavanoz ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.08.2013, 02:41   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Üçgen Kurabiye Tarifi



Üçgen Kurabiye Tarifi

Üçgen Kurabiye Tarifi

Malzemeler
225 gram un
1 kahve kaşığı hamur kabartma tozu
100 gram şeker
2 yumurta
1 paket vanilyalı şeker
100 gr margarin
yarım kavanoz kayısı marmelatı (210 gram)

Fındıklı harç
100 gram şeker
220 gram tereyağ
2 paket vanilyalı şeker
4 yemek kaşığı su
200 gram fındık
200 gram badem
Sütlü ya da sütsüz çikolata

Yapılışı

Hamur malzemelerinden unu hamur kabartma tozunu şekeri vanilyalı şekeri yumurtaları ve oda sıçaklığındaki margarini yoğuruyorsunuz. Elinize yapışan ama buzdolabında bekletildiğinde ekmek hamuru kıvamını alacak şekilde bir hamur elde ediyorsunuz. Hamuru yarım saat buzdolabında beklettikten sonra fırın tepsisinin üzerine yaydığınız fırın kağıdını kaplayacak şekilde açıyor hamuru yayıyorsunuz. Merdaneye yapışıyorsa bir çay kaşığı sıvı yağdan yararlanabilirsiniz.



Hamuru yayıp dinlenmeye bırakıyorsunuz. Bu arada kayısı marmelatını çırpıyor köpürttüyorsunuz. Fırın tepsisine yaydığınız hamurun üzerine iyice püre haline getirilmiş köpürtülmüş marmelatıda yayıyorsununuz. Yine hamuru oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyorsunuz.Fındığı ve bademleri kabukları soyulacak şekilde fırında biraz harmanlıyor kabuklarını soyuyorsunuz.

Sonra bu fındık ve bademleri mutfak robotundan geçiriyorsunuz. Fındık ve bademler ince ve kalın olmak üzere karışık bir şekilde kıyılmış olacak.Sonra bir tencereye tereyağını şekeri vanilyalı şekerleri ve suyu koyuyor kaynatıyorsunuz. Yağ ve şeker eriyip su kaynayınca üzerine mutfak robotunda kıydığınız badem ve fındıkları ekliyor 3-4 dakikada kısık ateşte karıştırıyorsunuz. Sonra tencereyi içersindeki karışımın soğuması için bir kenara alıyorsunuz.

Biraz soğuduktan sonra bu fındık-badem karışımınıda kayısı marmelatı yaydığınız hamurun üzerine yayıyor bir kaşık ya da spatula yardımıyla karışımın hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayılmasını sağlıyorsunuz.Sonra 180 derecede altlı üstlü önceden ısıttığınız fırında 25-28 dakika pişiriyorsunuz. Fındıkların üzeri çok hafif kızaracak.Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıyor soğumaya bırakıyorsunuz. Soğuduktan sonra ekmek bıçağıyla önce dikdörtgen sonra üçgen şeklinde kesiyorsunuz.
Çikolatayı benmari usulü eritiyorsunuz fındıklı üçgenlerinizin alt kek kısmını ve uçlarını çikolataya batırıp donmasını bekleyip daha sonra servis yapın. Afiyet Olsun:-)


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Estetika, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:40