Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Oktay Ustadan Kestaneli, Fındık Krokanlı Pasta Tarifi

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Oktay Ustadan Kestaneli, Fındık Krokanlı Pasta Tarifi konusu , Oktay Ustadan Kestaneli, Fındık Krokanlı Pasta Tarifi Kullanılacak Malzemeler: 1 Kakaolu veya sade Pasta Keki 1 Su B. Süt 1 Çay B. Toz Şeker 1 Yumurta Sarısı 1,5 Çorba K. ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Jaqen

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.10.2013, 22:37   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Oktay Ustadan Kestaneli, Fındık Krokanlı Pasta Tarifi



Oktay Ustadan Kestaneli, Fındık Krokanlı Pasta Tarifi






Kullanılacak Malzemeler:
1 Kakaolu veya sade Pasta Keki
1 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1,5 Çorba K. Un
1 Portakal
1 Kase Kestane Şekeri
Krokanı İçin Malzeme:
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Fındık
Üzeri İçin Malzeme:
1 Pk. Krem Şanti
1,5 Su B. Süt
Hazırlanışı:

Krokan için tavamıza toz şekeri döküyoruz. Tavanın altını yakıp erimeye bırakıyoruz. Karamelin şekeri eriyince içine bütün fındıklarını atıyoruz. İstediğimiz rengi alınca altını kapatıp kenara alıyoruz.
Düz bir zemine veya yağlanmış tepsiye döküp soğutuyoruz. Krema icin ise bir tencereye sütü, tozşekeri, unu ve yumurta sarısını tencereye alıp karıştırıyoruz.
Tencerenin altını yakıp karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra bir iki dakika daha pişirip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Üzeri için, krem şanti ve sütü mikser ile çırpıyoruz.
Soğuyan kremanın içine çırptığımız şantiden ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Pasta keklerini boş çember kalıbımıza göre kesiyoruz. Servis tabağına, alt tabanı çember ile birlikte koyuyoruz.
Kestane şekerinin suyu ile kekimizin iki katını da ıslatıyoruz. Kremayı sürüyoruz. Üzerine kestane şekerlerini elimizle parçalayıp koyuyoruz. Diğer tabanı üzrine koyuyoruz.
Üzerini ve kenarlarını şanti ile kaplıyoruz. Soğuyan krokanı merdane ile kırıyoruz. Pastanın üzerine krokan parçalarını koyup buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz.






Kei beğendi.
__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şuanda  online konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
Behiye, Jineps, Kei, RaMSeS
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 02:25