Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Islak Kek Tarifi

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Islak Kek Tarifi konusu , Islak Kek Tarifi Hemen herkesin bayıldığı ıslak kek gününüze lezzet katacak. Malzemeler: 4 yumurta 2 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı ...


Like Tree4Beğeni
  • 2 Post By Narsinha
  • 1 Post By Cohen
  • 1 Post By Papatya

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.11.2013, 15:49   #1 (permalink)
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Islak Kek Tarifi



Islak Kek Tarifi

Hemen herkesin bayıldığı ıslak kek gününüze lezzet katacak.




Malzemeler:

4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Vanilya, kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpın. Kakao, yağ ve sütü ilave edip karıştırın. Karışımın 1 bardağını kenara ayırın, kalan kısma vanilya, kabartma tozu ve un ekleyip karıştırın.Yağladığınız fırın kabına karışımı boşaltın ve 170 derece fırında pişirin. Kekin piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Keki fırından çıkardıktan sonra ayırdığınız 1 bardak karışımı kekin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Dilerseniz üzerini hindistancevizi veya fındıkla süsleyebilirsiniz.

Jade ve Papatya beğendi
__________________


Konu Papatya tarafından (25.01.2017 Saat 16:53 ) değiştirilmiştir.
Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 25.01.2017, 14:18   #2 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Islak Kek Tarifi

Islak Sünger Pasta Tarifi



Islak Sünger Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

4 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı kakao,
1 paket vanilya (5 gram),
1 paket kabartma tozu (10 gram),
1 su bardağı un (su bardağı ölçüsü: 200 ml.),
4 yemek kaşığı süt.


Keki ıslatmak için;

1 buçuk su bardağı süt.

Üzeri için;

1 poşet krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
Çikolata sosu (1 poşet hazır çikolata sosu veya evde kendi yaptığımız sos).


Islak Sünger Pasta Yapılışı

Islak sünger pasta yapımı için öncelikle yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile çırpılır.
Üzerine un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenerek ilave edilir ve tekrar çırpılır.
Son olarak 4 yemek kaşığı süt ilave edilip, son kez çırpılır.
Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış büyük boy kulplu dikdörtgen borcam içerisine boşaltılır ve eşit şekilde yaydırılır (tepsi ölçüsü:24/35 cm.).
Tepsi bir kaç kez tezgaha vurulur ve içerisindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.
Önceden ısıtılmış 175° fırında, fırın kapağını hiç açmadan yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirilir (kürdan kontrolü yapıldığında kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir).
Pişirilen kek fırından alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.


Ilınan kekin üzerine 1 buçuk su bardağı süt gezdirilip, ıslatılır ve iyice soğuyana kadar bekletilir.
1 poşet krem şanti ile 1 su bardağı süt, mikser yardımı ile kıvam alıncaya kadar çırpılır ve soğuyan kekin üzerine eşit şekilde yaydırılır.
Krem şantili kek buzdolabına kaldırılır ve en az 3-4 saat dinlendirilir.
Küçük bir sos tenceresine 2 su bardağı süt ile 1 poşet çikolata sosu koyulup karıştırılır ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Çikolata sosu kıvam alınca ocaktan alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır (çikolata sosunun kabuk tutmaması için ara ara karıştırın).
Çikolata sosu iyice soğuduktan sonra krem şantinin üzerine dökülür ve güzelce yaydırılır.
Hazırlanan ıslak sünger pasta tekrar buzdolabına kaldırılıp, 1 saat dinlendirilir.
Daha sonra üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir.

Papatya beğendi.
__________________
Cohen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 25.01.2017, 14:50   #3 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Islak Kek Tarifi

Olsa da yesek

Cohen beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 8
Cohen, Defne, Jade, Narsinha, Nigrum, Papatya, ugurcheetos, Unyeli34
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 02:13