|
Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Islak Kek Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.11.2013, 15:49 | #1 (permalink) |
∞ | Islak Kek Tarifi Islak Kek Tarifi Hemen herkesin bayıldığı ıslak kek gününüze lezzet katacak. Malzemeler: 4 yumurta 2 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un Vanilya, kabartma tozu Yapılışı: Yumurta ve şekeri çırpın. Kakao, yağ ve sütü ilave edip karıştırın. Karışımın 1 bardağını kenara ayırın, kalan kısma vanilya, kabartma tozu ve un ekleyip karıştırın.Yağladığınız fırın kabına karışımı boşaltın ve 170 derece fırında pişirin. Kekin piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Keki fırından çıkardıktan sonra ayırdığınız 1 bardak karışımı kekin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Dilerseniz üzerini hindistancevizi veya fındıkla süsleyebilirsiniz. Konu Papatya tarafından (25.01.2017 Saat 16:53 ) değiştirilmiştir. |
25.01.2017, 14:18 | #2 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Islak Kek Tarifi Islak Sünger Pasta Tarifi Islak Sünger Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için; 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya (5 gram), 1 paket kabartma tozu (10 gram), 1 su bardağı un (su bardağı ölçüsü: 200 ml.), 4 yemek kaşığı süt. Keki ıslatmak için; 1 buçuk su bardağı süt. Üzeri için; 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, Çikolata sosu (1 poşet hazır çikolata sosu veya evde kendi yaptığımız sos). Islak Sünger Pasta Yapılışı Islak sünger pasta yapımı için öncelikle yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile çırpılır. Üzerine un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenerek ilave edilir ve tekrar çırpılır. Son olarak 4 yemek kaşığı süt ilave edilip, son kez çırpılır. Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış büyük boy kulplu dikdörtgen borcam içerisine boşaltılır ve eşit şekilde yaydırılır (tepsi ölçüsü:24/35 cm.). Tepsi bir kaç kez tezgaha vurulur ve içerisindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır. Önceden ısıtılmış 175° fırında, fırın kapağını hiç açmadan yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirilir (kürdan kontrolü yapıldığında kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir). Pişirilen kek fırından alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır. Ilınan kekin üzerine 1 buçuk su bardağı süt gezdirilip, ıslatılır ve iyice soğuyana kadar bekletilir. 1 poşet krem şanti ile 1 su bardağı süt, mikser yardımı ile kıvam alıncaya kadar çırpılır ve soğuyan kekin üzerine eşit şekilde yaydırılır. Krem şantili kek buzdolabına kaldırılır ve en az 3-4 saat dinlendirilir. Küçük bir sos tenceresine 2 su bardağı süt ile 1 poşet çikolata sosu koyulup karıştırılır ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Çikolata sosu kıvam alınca ocaktan alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır (çikolata sosunun kabuk tutmaması için ara ara karıştırın). Çikolata sosu iyice soğuduktan sonra krem şantinin üzerine dökülür ve güzelce yaydırılır. Hazırlanan ıslak sünger pasta tekrar buzdolabına kaldırılıp, 1 saat dinlendirilir. Daha sonra üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir.
__________________ |
25.01.2017, 14:50 | #3 (permalink) |
| Cevap: Islak Kek Tarifi Olsa da yesek |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |