Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Kekler - Kurabiyeler
facebook bağlan


Vanilya ve haşhaş tohumlu girdap kek

Kekler - Kurabiyeler kategorisinde açılmış olan Vanilya ve haşhaş tohumlu girdap kek konusu , Vanilya ve haşhaş tohumlu girdap kek Malzemeler 400 gr un 7 gr instant maya 50 gr pudra şekeri 100 ml ılık süt 3 yumurta 150 gr eritilmiş tereyağı Haşhaşlı dolgusu ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Perii

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.01.2014, 23:35   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Vanilya ve haşhaş tohumlu girdap kek



Vanilya ve haşhaş tohumlu girdap kek

Malzemeler
400 gr un
7 gr instant maya
50 gr pudra şekeri
100 ml ılık süt
3 yumurta
150 gr eritilmiş tereyağı
Haşhaşlı dolgusu için
100 gr iri çekilmiş badem
140 gr mavi haşhaş tohumu
100 gr yumuşak tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı bal
Glazür için
85 gr pudra şekeri
2 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı:
Büyük bir karıştırma kabına, un, şeker, tuz, maya, süt ve yumurtayı koyun. Mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımı yağlanmış temiz bir kaba aktarın. üzerini streç film ile kapatıp oda ısısında 3 saat mayalanmaya bırakın. Süre sonunda hamuru buzdolabına alın ve bir gün buzdolabında bekletin. Hamuru hemen kullanabilirsiniz ancak lezzetinin daha belirgin olması için dinlendirdikten sonra kullanmanız ideal olanıdır (hamuru 1 gün önceden de hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz). Hamuru açmadan 3 saat önce buzdolabından çıkarın. Bekleme süresi içinde dolgu malzemesini hazırlayın. çekilmiş bademleri bir tavaya alın ve rengi dönene kadar kavurun. Haşhaş tohumlarını da ilave edip kokusu çıkana kadar çevirin ve bir kenara alıp soğumaya bırakın. Dolguyu hazırlamak için, tereyağı, vanilya ve balı mutfak robotuna alıp karıştırın içine kavrulmuş badem ve haşhaş tohumunu ilave edin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Ortası delik 23 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın. Hamuru tezgaha alıp merdane ile 35x45 ebadında 5mm kalınlığında açın. Hazırlamış olduğunuz dolgu malzemesini bolca sürün ve sıkıca bir rulo yapın. İki ucunu birleştirip halka yapın ve ek yerinin alta gelmesine dikkat ederek yağlanmış kalıba yerleştirin. önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Pudra şekerini ve vanilya özünü bir kaseye alın üzerine suyu ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz glazürü soğumuş olan kekin üzerine dökün. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.

FeCr beğendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 16.01.2014, 14:28   #2 (permalink)
Cesareti ile yaşamayan esareti ile ölür

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Vanilya ve haşhaş tohumlu girdap kek

Güzel görünüyor..çayın biricik dostlarından

Teşekkürler paylaşım için

__________________
''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân
Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek''
FeCr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Asi Ruh, FeCr, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 04:43