Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Kilo Almak İsteyenler
facebook bağlan


Zayıflıktan Kurtulmak için Ne Yapılmalı?

Kilo Almak İsteyenler kategorisinde açılmış olan Zayıflıktan Kurtulmak için Ne Yapılmalı? konusu , Zayıflıktan Kurtulmak için Ne Yapılmalı? Etiketler: Beslenme, Kilo Alma, Kilo Almak için Ne Yapmalı, Kilo Almak için Ne Yemeli?, Kilo Almak İstiyorum, Kilo Almanın Yolları, Nasıl Kilo Alabilirim?, Sağlık, Zayıflık, ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.10.2013, 15:25   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Zayıflıktan Kurtulmak için Ne Yapılmalı?



Zayıflıktan Kurtulmak için Ne Yapılmalı?

Etiketler:
Beslenme, Kilo Alma, Kilo Almak için Ne Yapmalı,
Kilo Almak için Ne Yemeli?, Kilo Almak İstiyorum, Kilo Almanın Yolları,
Nasıl Kilo Alabilirim?, Sağlık, Zayıflık,
Zayıflık Nedenleri, Zayıflık Sorunu, Zayıflık ve Sağlık Sorunları


Vücudun normal ağırlığının 10-15 kg altında olması zayıflık, 15-20 kg altında olması, aşırı zayıflık olarak değerlendirilir.

Zayıflık , kronik hastalıkların, yeme bozukluklarının ve yetersiz beslenmenin sonucu oluşmaktadır.


Zayıflık ciddi sorunlara yol açabilir. Zayıf kişilerin, dış etkenlere karşı direnci daha düşüktür. Daha kolay hasta olurlar ve iyileşme süreleri daha uzun olur. Daha çabuk yorulurlar. Deri altı yağ tabakaları yetersiz olduğundan soğuk iklimlerde vücut ısılarının denetimi daha zor olur. Kalp yetmezliği ve kanserden ölüm riskini artırmaktadır. Post- menapoz dönemindeki kadınlar ve yaşlılar için zayıf olmak osteoporoz riskini arttırmaktadır.



Önce zayıflığın nedeni araştırılmalı, daha sonra sonuca göre önlem alınmalıdır.

Eğer zayıflık, yetersiz beslenmeden kaynaklanıyorsa, günlük enerji alımını artırmak gerekir. Yani sağlıklı besinlerden faydalanmak gerekir.

Mesela;

Yağ grubundan omega-3 içeriği fazla olan balıklar (ton balığı, somon,levrek, uskumru) keten tohumu veya ceviz tercih edilebilir.

Proteinler için en iyi seçim yağsız etler, balık, tavuk, kurubaklagiller ve fındıktır.

Sağlıklı karbonhidratlar, meyveler, sebzeler ve tam tahıllı ürünler alınmalı.

Toz proteinler ve enteral ürünlerde ( ensure gibi) öğün aralarına yerleştirilebilir. Toz ürünler suyla, meyve suyu veya sütle karıştırılarak kullanılabilir.

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Alone, Flora, Kumral Kıraker
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 06:13