Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Dersler > Kimya
facebook bağlan


9. sınıf kimya dersi test soruları ve cevapları, lise 1 kimya soruları,

Kimya kategorisinde açılmış olan 9. sınıf kimya dersi test soruları ve cevapları, lise 1 kimya soruları, konusu , [size=12pt] S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor. Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır? A) Homojenlik B) Öz kütle C) Kaynama noktası D) Buhar ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.05.2013, 10:55   #1 (permalink)
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 9. sınıf kimya dersi test soruları ve cevapları, lise 1 kimya soruları,



[size=12pt]S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor.
Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır?
A) Homojenlik B) Öz kütle
C) Kaynama noktası D) Buhar basıncı
E) Öz ısı
**************************************************
S.2. Şekerli suyun karışım olduğunu anlatmak için;
I. Normal kaynama noktası 100oC den büyüktür.
II. Su buharlaştırılırsa geriye şekerin kalması
III. Homojen yapılı olması
gerçeklerinden hangisi/hangileri en iyi açıklar?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) II ve III E) I, II ve III
**************************************************
S.3. Aşağıdaki hangi olayda düzensizlik artmaz?
A) Suyun elektrolizle H2 ve O2 gazlarına ayrışması
B) Asetonun buharlaşması
C) CO2 gazının suda çözünmesi
D) Kuru buzun süblimleşmesi
E) Buzun erimesi
**************************************************
S.4. Aşağıdaki olaylardan hangisi hal değişimi ile ilgili değildir?
A) Buzun erimesi
B) Ağzı açık kapta kolonyanın zamanla azalması
C) Kışın camların buğulanması
D) Sıcak havada kokuların çabuk yayılması
E) Islanan kişinin üşümesi
**************************************************
S.5. KCl tuzu suda çözünüyor. Oluşan çözelti için;
I. Homojendir.
II. Aynı sıcaklıkta buhar basıncı saf sudan daha
yüksektir.
III. Doymamış çözeltisinin kaynama sırasında
sıcaklığı artar.
**************************************************
Yargılarından hangisi/hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III
D) I ve III E) I, II ve III
S.6. Madde Donma Nokt.(oC) Kaynama Nokt.(oC)
X -25 30
Y -5 78
Z 10 120
**************************************************
X, Y ve Z sıvılarının donma ve kaynama noktası
yukarıda verilmiştir.
Buna göre;
I. 25oC de üçü de sıvıdır.
II. Sıvı fazda en uçucu X dir.
III. -5oC de X ve Y katı fazdadır.
Yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III
D) II ve III E) I, II ve III
**************************************************
S.7. Maddeye ait aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Maddenin en düzensiz hali gazdır.
B) Katı haldeki maddelerde tanecikler yalnız titreşim
hareketi yapar.
C) Genellikle katı hal, maddenin öz kütlesinin en büyük
olduğu haldir
D) Hacim, maddeler için ayırt edici özellik değildir.
E) Bütün maddelerin sahip oldukları potansiyel enerjileri
Aynıdır.
**************************************************
S.8 Doymamış tuzlu su çözeltisi ile ilgili;
I. Aynı sıcaklıkta su ilavesi ile buhar basıncı artar.
II. Ağzı açık kapta kaynarken sıvını buhar basıncı
o ortamın açık hava basıncından büyüktür.
III. Tuz ilave edilirse kaynama sıcaklığı artar.
Yargılarından hangisi/hangileri doğru değildir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) II ve III E) I ve III
**************************************************
S.9 I. Saf değildirler.
II. Homojendirler.
III. Hacmi, çözücü ve çözünen hacimlerinin
toplamına eşittir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri bütün çözeltiler için her
zaman doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve III C) I ve II
D) II ve III E) I, II ve III
**************************************************
S.10 I. Çözünen maddeyi toz haline getirmek.
II. Çözücü miktarını artırmak.
III. Karıştırarak çözmek.
IV. Sıcaklığı artırmak.
İşlemlerinden hangisi/hangileri bir katının sıvıdaki
çözünürlüğünü ve çözünme hızını değiştirir?
A) Yalnız I B) Yalnız IV
C) I, III ve IV D) I, II, III, ve IV
E) II, III ve IV
**************************************************
S.11. X: Basınç artışı ile çözünürlüğü artan bir madde
Y: Çözünmesi endotermik olan bir madde
Z: Basınçla çözünürlüğü değişmeyen akışkan bir madde
X, Y ve Z maddeleri, maddenin üç farklı fazını temsil
ettiğine göre X, Y ve Z’nin fazları aşağıdaki hangi
seçenekte doğru verilmiştir?
X Y Z
A) Sıvı Gaz Katı
B) Katı Gaz Sıvı
C) Gaz Katı Sıvı
D) Katı Sıvı Gaz
E) Gaz Sıvı Katı
**************************************************
S.12 I. Sıvının yüzey büklüğü
II. Ortam sıcaklığı
III. Tanecikler arası çekim kuvveti
IV. Isıtıcı kaynağının şiddeti
Oda şartlarında bir sıvının buharlaşma hızı yukarıda–
kilerden hangisi/hangilerine bağlıdır?
A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III
D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV
**************************************************
S.13 I. Sıcaklık
II. Basınç
III. Temas yüzey hacmi
Yukarıdaki niceliklerden hangileri saf haldeki katı bir
maddenin sudaki çözünürlüğünü etkilemez?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II
D) I ve III E) II ve III
**************************************************
S.14 I. Öz kütle
II. İçerdiği ısı miktarı
III. Esneklik katsayısı
IV. Hacim
Yukarıdakilerden hangileri madde miktarına bağlı
değildir?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III
D) I ve IV E) II,III ve IV
**************************************************
S.15 Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir olaydır?
A) Fotosentez
B) Kömürün yanması
C) Mumun erimesi
D) Yoğurdun ekşimesi
E) Asit çözeltisinin iletkenliği
**************************************************
S.16 I. Saf suyun elektrolizi
II. Bakır telin elektrik akımını iletmesi
III. Besinlerin sindirilmesi
Yukarıdaki olaylardan hangisi/hangileri kimyasaldır?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II
D) I ve III E) I, II ve III
**************************************************
S.17 Aşağıda verilen özelliklerden hangisi sadece katılar ve
sıvılar için ayırt edici bir özelliktir?
A) Süblimleşme B) Esneklik
C) Donma noktası D) Genleşme
E) Öz ısı

Cevaplar:1-a,2-c,3-c,4-b,5-a,6-b,7-e,8-e,9-c,10-d,11-c,12-c,13-b,14-c,15-c,16-e,17-d

alıntıdır.
[/size]

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Flora
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:56