Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Gülümseyin, beyninizi besleyin (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/110524-gulumseyin-beyninizi-besleyin.html)

Jineps 22.05.2014 18:22

Gülümseyin, beyninizi besleyin
 
Gülümseyin, beyninizi besleyin

Akıl sağlığı ve ruhsal durum arasındaki ilişki bilimsel olarak tespit edildi. Araştırmalara göre depresyondan uzak duran bireylerin alzheimer olma riskinin daha düşük. Bu sonuç beynin en önemli besin kaynağının neşe olduğuna işaret ediyor.

BEYNİN EN ÖNEMLİ BESİN KAYNAĞI NEŞE

Uzmanlar, beynin en önemli besin kaynağının neşe olduğunu söyledi.

Alzheimer hastalığının sırları araştırmalarla çözülüyor. Beyinde biriken ‘Amiloid beta’ türü protein molekülleri hastalığın temel nedeni olarak görülüyor. Bu yıl Alzheimer tanı kriterlerinin değiştiğini ve ‘Amiloid beta’nın ölçüm değerlerinin kullanılabileceğinin kabul edildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Türker Şahiner, “Ayrıca bellek için çok önemli bir beyin bölgesi olan ‘Hippokampus’un hacminin MR ile ölçülmesi de tanı ve takip için kullanılabiliyor” dedi.

Depresyon ile Alzheimer ilişkisinin de bu yeni araştırma ile açığa çıktığını belirten Şahiner: “Genç yaşta plazma amiloid beta seviyesinin plazmada düşük olarak bulunması ileri yaşlarda depresyona zemin hazırlayan önemli bir neden. Bireyin genetik riski yüksek olmasa da amiloid beta seviyesi düşükse depresyona daha kolay yakalandığı biliniyor. Ruhsal yakınmalar ile amiloid beta düzeyi arasında bir ilişki var. Yani depresyon sizden ne kadar uzaksa Alzheimer yanınıza o kadar zor yaklaşır. Beynin en önemli besin kaynağı neşedir” dedi.

Alıntı


Saat: 13:06

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.