Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Hayatınızı Değiştirecek Tavsiyeler (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/110539-hayatinizi-degistirecek-tavsiyeler.html)

Jineps 22.05.2014 18:40

Hayatınızı Değiştirecek Tavsiyeler
 
Hayatınızı Değiştirecek Tavsiyeler

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Derin nefes alın
Vücudunuzu ve zihninizi rahatlatacak en pratik ve önemli şey derin bir nefes almaktır. Bu, kulağa kolay gelse de her gün derin nefes almayı bir alışkanlık haline getirmek başlarda zordur. Kendinizi stresli hissettiğiniz, kalbinizin sıkıştığı, nefesinizin kesildiği her an durun ve derin bir nefes alın. Nefesinizi burnunuzdan alın, 5 saniye içinizde tutun ve sonra ağzınızdan bırakın. Bunu, rahatlamak için 3 kere tekrarlayın. Farkı göreceksiniz.

Açlığınızı dinleyin
Çoğumuz belli saatlerde, belli bir alışkanlığa göre yemek yiyoruz. Karnımız acıkmasa da saati geçmesin diye beslendiğimiz anlar oluyor. Açlık hissi, metabolizmamızı dinlemek ve kendimizi kontrol etmek için ideal bir yöntemdir. Sıkıldığınız değil, gerçekten acıktığınız anlarda yemek yemek ve asla kahvaltıyı atlamamak metabolizmanızı doğal seyrinde tutacaktır.

Egzersiz stilinizi bulun
Herkes spor salonundan, yogadan ya da ağır egzersizlerden hoşlanmayabilir. Sevdiğiniz sporu bulun ve egzersizinizden keyif alın. Sağlıklı olmak adına kendinizi her gün hiç sevmediğiniz bir şeyi yapmaya zorlamanızın gereği yok.

Bağımlılık yapıcı gıdalardan kurtulun
Fazla kafein almak, işlenmiş şeker, işlenmiş tahıllar, süt ürünlerinin çoğu şekli, şekerli atıştırmalıklar, fast food ve işlenmiş gıdalar bağımlılık yapıcı olabilirler. Vücudunuz bu gıdalardan yoksun kalınca doğru düzgün düşünemez ve odaklanamazsınız. Bu, hayatınızda yapacağınız en zor şey olsa da bağımlılık yapıcı gıdalardan kurtulun ve kendinize en değerli hediyeyi verin.

Daha çok uyuyun
Uyumak önemlidir ve pek çoğumuz ona yeterince önem vermemekteyiz. Uyumak, hormonları düzenler, sindirim sistemini düzenler, beyindeki nöronları aktive eder, vücudunuzu toksinlerden arındırır, daha iyi yaşlanmanızı sağlar ve iştahınızı dengeler. Üstelik stresle baş etmenizi de sağlar. Günde 7-9 saat arasından uyuduğunuzdan emin olun. Uyku probleminiz varsa yatmadan 30 dakika önce magnezyum takviyesi almak işinize yarayacaktır.

Durun
Eğer endişeli bir yapınız varsa yerinizde oturmak sizin için zor olabilir. Bu alışkanlığınızdan bir an önce kurtulun ve rahatlamaya çalışın. Derin nefesler alın, esneme hareketleri yapın, yoga yapın, bir şekilde gerginliğinizi atın.

Daha az şey yapın
Uygulaması zor olsa da, gün içinde daha az şey yapmaya alışın. Hayattan keyif almak için sürekli bir şey yapıyor olmanız gerekmez. Arada bir durup dinlenmek size ve vücudunuza iyi gelir, bunu kendiniz için yapın.

Geçmişi geride bırakın
Kendinizle gerçekten barışmak için geçmişi arkanızda bırakmayı öğrenmelisiniz. Geçmişte yaşadığınız her negatif şey geride kaldı ama siz bunları unutmamaya devam ettikçe şimdiki zamanınızı etkilemeye devam edecekler. Geçmişi kabullenmeyi, unutmayı ve affetmeyi öğrenin.

Kendinize karşı dürüst olun
Bağımlılık, zararlı alışkanlıklar, kötü ilişkiler... Her şey hakkında kendinize dürüst olun ve kendi iyiliğiniz için bunların farkına varıp kötü alışkanlıklarınızı yok etmeye çalışın.

Alıntı

Alternatf 28.05.2014 17:59

Cevap: Hayatınızı Değiştirecek Tavsiyeler
 
Vallahi illada hayatınızı değiştirecek tavsiye arıyorsanız isterseniz benim tecrübemi sizde deneyimleyin ve öncelikle nlpat ücretsiz e-posta eğitimine kaydolun. Belki bu seçenek bakış açınızı değiştirecektir. Kaybedecek neyiniz var ki?


Saat: 11:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.