Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Ormanın çıkışı (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/123961-ormanin-cikisi.html)

Jineps 31.07.2014 20:22

Ormanın çıkışı
 
Ormanın çıkışı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Tanrı dedi ki:

Umutsuzluk hissi Benim çocuğuma göre bir şey değildir. Umutsuzluk kimsenin bir işine yaramaz. Umutsuzluk hissi sizi ücralara götürür. Kendinizi bir uçurumdan aşağı bakarken bulursunuz. Vahşiliğin, ıssızlığın vicdanına bırakır sizi.
Umutsuzluk içindeyken öfleyip püflersiniz. Kapınızda bir kurt vardır, siz de kaçıp kaybolmak istersiniz. Azami menfaatinize, yararınıza olan şey çaresizlik değildir. Üzerinize çöken, sizi ele geçiren korkular yakışmaz size. Umutsuzluk hissi umutsuzca işler yapmanıza yol açar. Umutsuz işlerse ne sizin ne de dünyanın esenliği için hayırlı değildir.
Umutsuzluk kafanızın karışmasına, yanlış yapmanıza yol açabilecek korkuları besler; dolayısıyla size yakışmayan, aklınız başındayken asla yapmayacağınız eylemlerde bulunabilirsiniz. Umutsuzluğun yıkıcı etkisi içindeyken aklınız başınızda değildir. Dünya size güvenilmez görünebilir ama sizin güvenilir olmanız gerekir; kendinize güvenebilir, kendinize dayanabilirsiniz.
Aklınızın başınızda olması çok güzeldir. Umutsuzluksa öyle değildir. Umutsuzluk hissettiğinizde ızdırabınız dayanılamayacak denli yoğundur. Bu ızdırap her şeyi geçersiz, anlamsız kılar, onların yerine geçer; iyiliklerin, iyi davranışların, güzel bir yüreğin, iyi niyetin... Sizi için için kemiren o ızdıraptan kurtulmak için her şeyi yapabilecek durumdasınızdır. Korku, yiyip bitiren bir ızdıraptır. Acınıza, ızdırabınıza yol açan koşulların sizin dışınızda olduğunu düşünürsünüz. Bunun bir insan olduğunu düşünebilirsiniz. Izdırabınızın sebebinin bir başka insan olduğunu düşünebilirsiniz.
Umutsuzluğa kapılmak kimseyi haklı çıkarmaz, kimsenin hakkını korumaz. Suçladığınız kişinin canına okuyun ama yine de acınızla kalırsınız. Daha büyük bir acıyla kalırsınız. Umutsuzluk halinde ızdırap hayatınızın motivasyon unsuru haline gelir.
Halbuki hayatınızın motivasyon unsurunun sevgi olması gerekir. Başka yolu yoktur bunun. Sevgi her halükarda etrafınızı çevreleyen uzun bir yoldur. Her zaman için sevginin huzurunu benimseyin, bundan yana olun ve umutsuzluğun trajedisini de bırakın.
Canlarım bu mesele dahilinde bir seçenek yoktur. Eğer umutsuzluğu seçebiliyorsanız sevgiyi de seçebilirsiniz. Sevgiyi seçin. Bırakın sizi işe yarayan, faydası olan bir seçeneğe sevk edeyim, bu yöne iteleyeyim Ben.
Umutsuzluğu seçtiğinizde başka bir seçeneğin olmadığını düşünecek denli umutsuzsunuzdur; dolayısıyla dünyayı da yüreğinizi de hırpalar, tahrip edersiniz. Umutsuzluk içindeyken ne yaptığınızı bilmezsiniz. Umutsuzluk içindeyken kendi yüreğinize zarar verir, onu yaralarsınız.
Umutsuzluk içindeyken zevksiz, keyifsiz bir masa başı oyunu seçer ve bu seçtiğiniz oyundan nasıl çıkacağınızı bilmezsiniz. Bu kötü inşa edilmiş bir binadır, karman çormandır. Umutsuzluk içindeyken mağlubiyeti seçersiniz. Ezilmeyi, baskı altında kalmayı seçersiniz. Kendi yüreğinize karşı suç olan şeyleri seçer ve sanki bunlar seçeneğinizin haricindeymiş gibi bir başka şey veya kişiyi suçlarsınız.
Umutsuzluğu seçmek kötü, zayıf bir seçimdir. Bakmaya bile değmeyecek bir seçimdir bu. Seçenek bile değildir. Çıkışı yoktur, sonu yoktur. Umutsuzluk bir kez seçildi mi ondan kaçıp uzaklaşmak kolay olmaz.
Umutsuzluk yerine seçmeyi seçin siz, tercihiniz bu olsun. Neyi seçerdiniz peki? Cesaret? Sağ duyu? İtidal?
Umutsuzluğun size kakalanmış bir şey olduğunu, başınıza kaldığını düşünebilirsiniz ama sizin yaptığınız bir seçimdir o. Akıllıca bir seçim değildir, böyle olduğu hiçbir zaman da düşünülemez. Umutsuz bir tercih umutsuzdur. Sizin için murad edilmemiştir umutsuzluk.
Asla devrilmek, yıkılmak üzere olmadınız. Bir fırsat vardır. Fırsatlar vardır. Şöyle bir silkinip sıçramak zorunda kalabilirsiniz. Yarıştaki engeller üzerlerinden atlamak içindir, önlerinde pes etmek, mukavemet etmek için değil.
Bana inanç duyun ve kendinize inanç duyun.
İlla ki gerekiyorsa ağlayın da. Ama sonrasında ayağa kalkıp göz yaşlarınızı silin. Ormandan çıkmanın her zaman için bir yolu vardır.
Suç yoktur, suçlamak yoktur, sorumluluk vardır. Eğer kaybolduysanız kendinizi bulun. Umutsuzluk en zavallı, en son yerdir. Siz orada barınmamalısınız. Hiçbir zaman, asla. Bunun yerine Benimle gelin siz.
Çeviren: Engin Zeyno Vural


Saat: 14:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.