Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Tek Bir Dans (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/123981-tek-bir-dans.html)

Jineps 31.07.2014 20:32

Tek Bir Dans
 
Tek Bir Dans

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Tanrı dedi ki:
Siz dünyayı deneyimliyorsunuz. Dünyaya da deneyim kazandırıyorsunuz. Alıcısınız ama vericisiniz de. Adeta dünya ve siz el sıkışıp tokalaşıyorsunuz. Dünya size yanıt veriyor siz de dünyaya yanıt veriyorsunuz. Aranızdaki bağlantı noktası, ek yeri nerede peki? Gerçekte böyle bir şey yok canlarım.
Oda boyunca hareket eden dans partnerlerisiniz. Bir ortaklık, bir koordinasyon içindesiniz. Tek kişi gibi hareket eden partnerlersiniz. Siz bir adım attığınızda partneriniz de sizinle birlikte hareket ediyor. Ortaksınız, biri birinize eşsiniz.
Dünyanın sizden ayrı, sizden bağımsız olduğunu mu düşünüyordunuz ya da kendinizin ondan ayrı ve bağımsız olduğunuzu mu sanıyordunuz? Canlarım ayrılmaz ikilisiniz. Bir ayrım, bir ayrılmışlık yok ortada. Aynı bozuk paranın iki farklı yüzüsünüz. Aslında farklı yüzler bile değilsiniz. Bozuk paranın aksine bir yüzünüz yazı, bir yüzünüz tura olamaz sizin, çünkü dans pistinde biri birinize yapışık bir vaziyette hareket ediyorsunuz. Tüm dünya sizinle birlikte hareket ediyor, dünyadaki diğer herkes de sizinle birlikte hareket ediyor, birlikte yol alıyor. Dünya için metronomu siz kuruyor, ritmi siz belirliyorsunuz.
Yalnızlık, tek başınalık mevcut değil. Her an dahilinde Bana sahipsiniz, Benimlesiniz; diğer herkese de sahipsiniz ve diğer herkes de size sahip, iç içesiniz. Hepiniz aynı gemidesiniz. Size heyecan veren, sizi sarsan her dalga diğerlerinde de aynı etkiyi yapıyor. Sizi kutsayan her şey herkesi kutsuyor. Bir başkası kutsandığında siz de kutsanıyorsunuz. Siz kutsuyorsunuz, kutsama sizsiniz ve kutsanansınız da. Bir kutsama verdiğinizde onu alırsınız. Lanet okursanız şayet onu da aynı şekilde alırsınız.
Size düşen dünyayı yeni bir bakış açısıyla görüp algılamaktır. Sizse bazen olumsuzluklar yansıtıyorsunuz ona. Bile bile damarına basıyorsunuz. Tüm eleştirilerinizi, şikayetlerinizi üzerine yığıyorsunuz. Lakin her daim dünya için bir müjdeci olmak durumundasınız, ona sözcü olmak zorundasınız. Dünyanın yazmanı, sekreterisiniz siz ya da isterseniz onun hizmetkarısınız.
Tabii ki dünyaya tabisiniz, ona bağlısınız ama dünya da size tabi.
Siz ve dünya dans pisti üzerinde partner olmayı sürdürdükçe başkaları da iştirak edecektir. Bu pek çok kişi tarafından yapılan tek bir danstır. Dansçılar bir birleriyle nasıl da bütünleşmiştir, bir dans ve bir dansçı vardır adeta; başka yolu da yoktur bunun.
Beraberinde dans ettiğiniz müziği de siz yaparsınız aynı zamanda; hem dansçı hem de müzisyensinizdir. Ritmi siz belirlersiniz. Hızı arttırır ya da düşürürsünüz. Hızı siz belirlersiniz. Söylediğim budur işte. Siz yol aldıkça, adım attıkça dünya da yol alır.
Dünya sizin davulunuzdur siz de davulcusunuz elbet ve vurduğunuz davul da sizsiniz aynı zamanda.
Bir bağlantıda olma hali vardır; her şey herkes eklemler gibi biri biriyle bağlantı halindedir. Bu bütünlükten ayrılmaya, sıyrılmaya muktedir değilsiniz. Siz yol aldıkça, siz hareket ettikçe dünya da hareket edip yol almaktadır. Siz dünyadan ayrı bir unsur, ondan ayrı bir parça olduğunuzu düşünüyordunuz ya da onun yolunun, gidişatının dışında olduğunuzu zannediyordunuz; halbuki dünyanın üzerinde gittiği yol sizdiniz ve dünya da sizin yolunuz, sizin güzergahınızdı her daim. Siz de dünya da aynı yörüngeyi izliyorsunuz ve bu yörünge sizin dışınızda, sizin hariciniz de değildir. Sizin dışınız, hariciniz yoktur.
Dünya ve siz, biri biriniz için hologramsınız . Yapmakta olduğunuz resmi seyrediyorsunuz. Ayaklarınızın dokunacağı basacağı bir zemin yoktur sizin için. Bir film makarası, bir film makinesi var ortada ve siz de o makarayı çeviriyorsunuz. Bu filmde oynuyorsunuz da. Ağırlık sizsiniz, gemiye denge veren su sizsiniz. Suyu dışarı boşaltıyor ve suyla birlikte siz de kendinizi dışarı tahliye diyorsunuz.
Bir su baskını varsa, o sizsiniz. Bir kuraklık varsa o sizsiniz.
Gördüğünüz her şey sizsiniz, görmediğiniz her şey de sizsiniz.
Siz O’sunuz. Siz her şeysiniz. “O” her şeysiniz ve BEN O’YUM, SİZ O’SUNUZ; bu demek ki Ben ve Siz O’YUZ; lakin ortada Biz diye bir şey yok, çünkü Birlik var; sadece, salt Birlik var. Kenarda durmak yok, beklenecek, durulacak kenarlar, köşeler yok. Tek bir dans ve Bir Dansçı var.
Çeviren: Engin Zeyno Vural


Saat: 13:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.