Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Gerçek dost nasıl olur? (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/17376-gercek-dost-nasil-olur.html)

Nixie 17.11.2012 23:36

Gerçek dost nasıl olur?
 
Gerçek dost nasıl olur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Onu yargısız dinlediğinizde, güvenini kazandığınızda, ihmal etmediğinizde, kara günde de yanında olduğunuzda siz gerçek bir dostsunuz demektir!

Arkadaşlık hayatınızın her alanı gibi özen isteyen bir konudur. Siz bu özeni göstermediğinizde hem gerçek bir dost olamazsınız, hem de etrafınızda gerçek bir dost bulamazsınız. Peki hangi konularda özen göstermek gerek?

Öncelikle dinleyin

İyi bir dostluğun temelinde yatan özelliklerden biri de kuşkusuz iyi bir dinleyici olmaktır. Arkadaşınız size bir şey anlatmak istediğinde onun lafını bölerek sürekli kendinizden örnekler vermek veya başka konular açmak yerine can kulağıyla onu dinlemeniz doğru olandır. Goethe’nin bir lafı vardır: “Konuşmak bir ihtiyaç, dinlemek bir sanattır”. Dolayısıyla dinleme sanatı hakkındaki yazımızı mutlaka okuyun ve iyi bir dinleyici olmayı yollarını öğrenin.



Güvenilir olun

Dost dediğinizle; sırlarınızı paylaşabilmeli, çocuklarınızı ona rahatlıkla bırakabilmeli, kendisine plan ve projelerinizi güvenle anlatabilmeli, özel hayatınızla ilgili problemleri birlikte çözebilmelisiniz. Dolayısıyla dost dediğinize her anlamda çok güvenmelisiniz. Gerçek bir dost sizin sırlarınızı kimseyle paylaşmayacak, planlarınızdan başka yerlerde bahsetmeyecek, çocuğunuza kendi çocuğu gibi görebilecek ve hiçbir zaman bir dedikoduya ortam sağlamayacaktır.



Yargısız destek

Arkadaşlarınızın planlarını ve kararlarını onaylamıyorsanız bile onu yargılama hakkınız yoktur. Unutmayın; kimse kimseye benzemek zorunda değil, benzeyemez de… Bu nedenle ister size doğru gelsin, ister yanlış gelsin; arkadaşınızın kararlarına her zaman saygı gösterin. Durum tehlikeli, olumsuz gibi gözükse de size, onun zihnini, hislerini ve hayallerini bir daha gözden geçirin. Ve onunla o şekilde, ‘yargısız destek’ şeklinde bir iletişim deneyin.


Arayı açmayın

Gerçek bir dostlukta arayı açmak veya açmamak, araya giren mesafeyle ölçülmez. Yani arkadaşınız ister yan apartmanınızda otursun, ister Avustralya’da okusun; siz yine dostluğunuzu aynı oranda koruyabilmelisiniz. Tabii ki arada mesafe varsa bunu korumak ve keyfini çıkarmak daha zordur. Ama arkadaşınıza ayırdığınız vakte mutlaka önem verin. Onu arada bir yemeğe çıkarın, görüşemediğinizde ona mail atın, haftasonları onu arayın. Unutmayın; gerçek dost ihmal etmez!


İyi günde kötü günde

Elbette arkadaşlık sadece yemeğe çıkmak, alışveriş yapmak, birlikte gülmek, dans etmek değildir. Yeri geldiğinde kara gün dostu da olmaktır. Gerçek bir dost arkadaşının zor zamanlarını anlar ve yanında olması gerektiği zamanlarda ona destek olur. Ortada ufak ya da büyük sıkıntılı bir durum olduğunda ortadan yok olan arkadaş dost değildir! Sıkıntı ne olursa olsun ağlayan arkadaşa bir omuz olmak, ona kulak vermek gerçek bir dostun görevidir.



Özgürlük

Aynı özel ilişkilerinizde olduğu gibi, iki tarafın birbirine biraz özgürlük tanıması, arkadaşlık ilişkilerinde de geçerlidir. Aynı şekilde sevgilinizde olduğu gibi aşırı düşkün olmak, dostluk ilişkisinde de çok rahatsız edici bir duruma dönüşebilir. Arkadaşınızın siz olmadan da programlar yapabileceğini kabullenin ve zaten siz de o olmadan başka programlar yapın. Unutmayın; birbirinizi biraz özgür bırakmanız ilişkinizin sağlığı açısından çok önemli!


Tavrınızı takının

Eğer ortada kritik bir konu varsa; örneğin arkadaşınızın eşi ona şiddet uyguluyorsa veya dostunuzun alkolle ilgili ciddi problemler varsa, az önce bahsettiğimiz ‘sessizce dinlemelerinizi’ ve ‘yargısız destek’lerinizi hemen bir kenara bırakın. Arkadaşlığınızı tehlikeye sokmak uğruna bile olsa ona doğru olanı söyleyin. Net olun, gerekirse tavrınızı koyun! Unutmayın; bunu yapmanız nedeni onu ne kadar çok sevdiğinizdir ve o da bir gün bunu anlayacaktır elbet…

VERA 08.05.2015 11:32

Cevap: Gerçek dost nasıl olur?
 
Kazanılmasıda kaybedilmeside zor olan insandır ;)

Hipnoz 08.05.2015 11:43

Cevap: Gerçek dost nasıl olur?
 
Kiymeti bilinmesi gereken insandir, nede olsa dostluk kolay kazanilmiyor :T:

Papatya 09.08.2016 16:32

Cevap: Gerçek dost nasıl olur?
 
Gerçek dost hiç bir şey söylenilmese de bir bakışıyla, bir sözüyle, bir hareketiyle dostunun ne demek istediğini anlayabilen, çağırmadan da yanında olabilen dosttur.

XxX 09.08.2016 16:45

Cevap: Gerçek dost nasıl olur?
 
gerçek dost diye bişi yok herkes işi bitene kadar sonra zaten herkes aynı

ercankrdk 14.08.2016 16:03

Cevap: Gerçek dost nasıl olur?
 
Her kesin bu hayatta mutlaka bir tane olaması gereken bir yoldaştır. Bu eşiniz'de olabilir, kendi çocuğunuzda.

Paradox 14.08.2016 20:12

Cevap: Gerçek dost nasıl olur?
 
Gerçek dost arkadaşları için fedakalık yapabilen kişidir. İllede maddi anlamda bir fedakarlıktan bahsediyorum.

Mesela öyle birilerini tanırdım ki... ikiside aynı kişiyi sevmişti ama biri diğerinin mutluluğu için aradan çekildi. Bu tip tehlikeli duygulardan feragat edebiliyorduysa o kişi işte o gerçek dosttur.


Saat: 04:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.