Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Kendinizi sevin (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/17377-kendinizi-sevin.html)

Nixie 17.11.2012 23:37

Kendinizi sevin
 
Kendinizle konuşun, iltifat edilmeyi öğrenin, başarılarınıza odaklanın... Hintli Terapist Jaspal Singh'in kendimizi sevmemiz için önerilerini mutlaka uygulayın!

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Hintli Terapist Jaspal Singh, bedenin sağlıklı yapısını korumak için işte bunları öneriyor.Gelin onun öğretilerine göz atalım...

Gün içinde hem fiziksel, hem psikolojik hem de zihinsel ve duygusal stres baskısı altında kalabiliyoruz. Stres sadece bir problem olarak hayatımızda yer almıyor; hayatımızın bir parçası olarak pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Fiziksel ve zihinsel anlamda bedenimizi yıpratıyor. Bu yüzden stresin her türlüsü ile mücadele etmeyi öğrenmek gerek. Bunun için...

Karşılaştırma yapmayın

Kendimizi başkaları ile kıyasladığımızda her zaman kaybederiz. Bizim bir konuya bakış açımız, başkaları için önemli olmayabilir. Başkalarına karşı olan bakış açımız onları bizim gözümüzde mükemmelleştirirken, bizi kendi gözümüzde sıradanlaştırabilir. Kendinizi başkaları ile kıyaslamaktan kaçının. Kendi varlığınızı kabullenin.

Başarılarınıza odaklanın

Kendi kendinizi yargılarken, size özel olumlu yönleriniz üzerinde daha çok durun. Sahip olduğunuz yetenek ve davranışlar mükemmel bir insan olmanızı sağlayabilir.

İltifat edilmeyi öğrenin

Güzel olmak, başkaları tarafından fark edilmek isteyebilirsiniz. Eğer birileri size iltifat ediyorsa, teşekkür etmeyi unutmayın. Buna bir anlam yüklemeyin ya da yargılamayın. Bunu içinizde bastırmamanız, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Kendinizle konuşun

Kendi gözümüzde bir değerimizin olması gerçekten çok önemli. Peki kendimize ne kadar değer veriyoruz? İçinizden gelen sesi dinleyin: Kendi kendinize güzel şeyler söylüyor musunuz? Vücudunuza iltifatlar ediyor musunuz? Kendinizi teşvik edici kelimeler kullanıyor musunuz? Eğer cevabınız “hayır” ise kendinizi yeniden konumlandırmak için eleştiri içerikli kelimeler yerine övgüye yer veren kelimeler kullanmayı deneyin. Hayatınızı değiştirmeye başlayacaksınız.

Başkalarına iltifat edin

Başkalarına iltifat etmeyi öğrenirken, onlara karşılık vermenin kurallarını da öğrenmeyi ihmal etmeyin. Eğer karşılık verirseniz, karşılık alırsınız. Başkaları tarafından iyi bir şekilde kabul edilmeyi öğrenirseniz, kendi kendinizi de önemsemeyi öğrenirsiniz. Hatırlayın; aşık olmak, sevginizi paylaşmak demektir. Kendi varlığınızı kabul etmek demek, başkaları tarafından kabul görmek demektir.

Pozitif olun

Kendinizden nefret edebilirsiniz ya da kötü alışkanlıklarınız olabilir. Vücudunuz bütün negatif duyguları kendine çekebilir. Çevrenizi saran problemler sizde negatif duygular yaratabilir. Ruhumuzun derinliklerine kadar bizi saran bu olumsuz duygulardan kurtulmamız gerekir. Bunun için farklı bir perspektif sunun pozitif şeylere odaklanmalıyız.

Şükretmeyi öğrenin

Kendinize ve insanlığa verdiği güzel şeyler için şükretmeli ya da teşekkür etmelisiniz. Çevremizde sorunları olduğunu hissettiğimiz birileri varsa onlara yardım etmeliyiz. Şükretmek günlük yaşantımızın bir parçası olmalı. Şükretmek, sadece kendiniz için değil yaşadığınız toplum için de iyi bir insan olmanızı sağlayacaktır


Saat: 16:47

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.