Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Kişisel Gelişim
facebook bağlan


Ev Hayatı İçin Yararlı Püf Noktaları

Kişisel Gelişim kategorisinde açılmış olan Ev Hayatı İçin Yararlı Püf Noktaları konusu , Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.11.2012, 12:05   #1 (permalink)
“Geçti artık,göğsümde
kuş barınmaz anladım. ”
(Metin Altıok)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ev Hayatı İçin Yararlı Püf Noktaları



Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz

Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz


Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz


Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz


Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir


Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer


Balığı seçerken son derece dikkatli olmalısınız Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır


Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur


Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz


Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorarBalık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin


Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz


Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin


Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır


Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır


Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz


Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz


Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun


Sucukları serin bir yere asmak yetmez Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar Bunu önlemek için zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin


Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar Tencerenin dibini temizlemek de güç olurBunun için sütü kaynama kabına koymadan önce, kabı temiz su ile çalkalayın Kurutmadan içine sütü döküp kaynatın Dibi tutmayacaktır


Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin


Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir


Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın


Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin


Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun


Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir


Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin


Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın


Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz


Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz

Nixie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Nixie
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 08:54