Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Beyin Gücünüzü Artıracak 7 Yöntem (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/186602-beyin-gucunuzu-artiracak-7-yontem.html)

Papatya 06.10.2016 18:23

Beyin Gücünüzü Artıracak 7 Yöntem
 
Beyin Gücünüzü Artıracak 7 Yöntem

beyin gücü, beyin gücünü arttırma yolları, beyin gücü nasıl arttırılır, beyin gücünü arttırmanın ipuçları


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


İşte beyin gücünüzü, mental ve fiziksel performansınızı artırmak için her gün uygulamanız gereken 7 yöntem.

Hemen hemen herkes, her gün kişisel ya da işle ilgili sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Hayatın her alanında başarılı olmak üzerine kurulu görevler, gücünüzü ve iyimserliğinizi yiyip bitiriyor.
Beyin gücünüzü, mental ve fiziksel performansınızı ve karşılığında hayat kalitenizi artırmak adına her gün yapabileceğiniz basit şeyler var.
İşte her gün uygulamanız gereken 7 yöntem:

Bir kitap okuyun

Zihninizi uyarmanın en iyi yollarından birisi, okumaktır – bir kitabın bir bölümü, bir gazete ya da online bir makale. Beyni yeni bilgilerle zenginleştirmek, fiziksel ve zihinsel sağlık açısından elzemdir ve beyin cerrahları tarafından tavsiye edilir. Sabahları biraz okumak, hayatın günlük uğraşlarından başka bir şeye odaklanarak, sakinleşmenize ve önünüzdeki gün için önceliklerinizi belirlemenize yardımcı olur. Aynı sebepten dolayı, kitap ya da gazete okuyarak, günlük rutinlerinize farklı lenslerden bakabilirsiniz.

Egzersiz yapın

Egzersizin, fiziksel ve psikolojik sağlık açısından önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Ancak işten önce yapılan kısa bir egzersiz, zihninizi açabilmenizin en iyi yollarındandır. Egzersiz, beyin kimyasını değiştirir; hatta anti depresan ilaçların etkileri ile ilişkilendirilmektedir. Yaşlandıkça beynimizi keskin tutabilmemiz için çok önemli olan sinir taşıyıcılarının salınımını sağlar. En önemlisi de, egzersiz, kanın pompalanmasına ve beyne oksijen gitmesine yardımcı olarak zihnimizin en yüksek kapasitede çalışmasını sağlar. Böylelikle karar verme sürecinde, yargı ve hafızada iyileşmeler görülür.


Meditasyon yapın

Yapılan birçok araştırma, meditasyonun, dikkati ve konsantrasyonu düzeltmeye, kaygıyı ve depresyonu azaltmaya, psikolojik yapımızı iyileştirmeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Meditasyon sonucunda, amigdaladaki – korku ve kaygı gibi duyguların kaynağı olan beyin bölümü – beyin hücrelerinde hacim açısından düşüş görülür. Meditasyon yapan insanlar, bilgileri hatırlamada daha hızlıdırlar; mental sesleri hızlıca filtreleme becerisi, işleyen hafızanın gereken bilgiyi daha hızlı ve daha etkili bir şekilde aramasını ve bulmasını sağlar.

Klasik müzik dinleyin

Mozart'ın, Beethoven'ın hafif, huzur dolu müzikleri, uzun zamandır, beyin ve genel olarak yaratıcılık açısından yararlı olarak görülüyor. Bu durum, önemli bir araştırma kapsamında 'Mozart etkisi' olarak adlandırılır; klasik müzik dinlemenin, kişinin uzun vadede ve soyut şekilde düşünebilme becerisini geliştirdiği söylenir. Sabahları giyinirken ya da egzersiz sırasında klasik müzik dinlemek, sözel akıcılığı, bilişsel becerileri ve genel olarak odaklanmayı ve konsantrasyonu iyileştirir.
Bir mantık oyunu oynayın

Kendinize sürekli olarak yeni şeyler öğretmeye çalışmak ve taze bilgiyi su yüzeyine çıkarmak, beyin sağlığınızı iyileştirir, yeni sinirsel bağlantılar yaratır. Yalnızca mücadele gerektiren değil, aynı zamanda da farklı ve özgün olan görevler – örneğin sudoku ya da çeşitli hafıza oyunları - beyin gücünüzü ciddi anlamda artırmanızı ve bilişsel rezervler kurmanızı sağlar. Zihni güçlendiren aktiviteleri, sürekli karmaşıklaşacak şekilde değiştirmek ve beynin farklı bölümlerini kullanmaya çalışmak önemlidir. Bu tekniklerin birçoğu, farklı günlerde farklı beceriler test edilecek şekilde, her gün birkaç dakika içerisinde yapılabilir.

Minnettarlık listesi hazırlayın

Kulağa mantıksız geliyor olabilir; ancak dikkatinizi, hayatınızdaki minnettar olduğunuz şeylere yönelttiğinizde, beyninizin daha iyi çalıştığına dair bilimsel kanıtlar var. Yapılan araştırmalar, minnettarlık pratiğinin, gerçek anlamda, minnettar olacağınız bir beyne sahip olmanıza yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Bunun için, her gün, minnettar olduğunuz beş şeyi bir kenara yazın – herhangi bir şey olabilir. Yapılan bir deneyde, bu egzersizi yapan insanların, yalnızca 3 haftada, mutluluk seviyelerinde artış olduğu görüldü. Düzenli bir şekilde minnettarlıklarını ifade eden insanlar, daha sağlıklı ve daha iyimser olurlar; hedeflerine doğru daha çok yol alır, insanlara karşı daha yardımsever olurlar.
Düzenli bir şekilde uyuyun

Uykunun, hatırlama yeteneğimiz üzerindeki etkileri, sayısız çalışma kapsamında kanıtlanmıştır. Bu durum, hem davranışlarımızı hem de öğrenimimizi kontrol etme kapasitemizi doğrudan etkiler. Uyku yetersizliği, sarhoşlukla karşılaştırılabilecek bir mental performansla sonuçlanır. Vücudunuzu ertesi gün iyi bir iş performansına hazırlamanızın en iyi yolu, hafta sonları pek değişmeyen bir uyku düzenine bağlı kalmak ve kitap okuma gibi rahatlatıcı bir yatak ritüelini benimsemektir.


Saat: 17:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.