Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Mutlu insanların ortak yönlerini ele aldığımızda (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/75797-mutlu-insanlarin-ortak-yonlerini-ele-aldigimizda.html)

Jade 10.12.2013 19:08

Mutlu insanların ortak yönlerini ele aldığımızda
 
Mutlu insanların ortak yönlerini ele aldığımızda


Mutluluk skalasına göre değerlendirme yapıldığında, mutluluk eğilimi gösteren insanların ortak özellikleri olduğunu biliyor muydunuz? Şimdi “mutluluk bazılarına verilmiş hediye midir yoksa insanın kendi yarattığı zihinsel bir olumluluk mudur” sorusuna cevap vermemiz gerekirse… İkincisinin doğru şık olduğunu kabul etmek durumundayız. Ziraa mutluluk aslında dış dünyadan bağımsız zihinde başlayıp ve sürüdürülen bir zihinsel eylemdir. X kişisi ile Y kişisini aynı şartlara maruz bıraktığımızda, her ikisinin de şartları aynı olmasına karşın mutluluk derecelerinin farklı olması tamamiyle zihinsel algı, ve bu algı sonucu oluşan karar ve davranışların şekillerine bağlıdır.
Gelin Mutlu İnsanların Ortak Küme Elemanlarından Bazılarını İnceleyelim
Karşılaştıkları sorunlar, problemler karşısında kendilerini veya başkalarını suçlama yolunu tercih etmezler. “Kim suçlu” sorusu üzerine gitmenin gereksiz olduğunu iç sesleri ile algılar ve doğal olarak sorunun çözümüne yönelik kararlı ve yapıcı adımlar atmayı tercih ederler.
Başlarına gelen olumsuz şeylerin içinden, olumlu ayrıntılar çıkartmayı kendilerine görev bilirler. Doğal bir refleks ile “her işte hayır vardır” düşünce eğilimini sürdürerek, olumsuz durumun, yaşamını olduğundan daha da fazla etkilemesine izin vermez.
“Önce ben” demeyi bilirler. Önce “ben” diyerek bencilce bir hareket yapmadığını, tam tersine etrafına daha fazla sevgi, enerji ve güç saçabilmek için kendi doyumunun en önemli parametre olduğunun farkındalığına bilinçli veya doğal refleks şeklinde varmıştır ve bu yönde hareket eder.
Hayır demeyi bilir. Gerektiği yerlerde “hayır” demenin kendi iç sağlığı ve iç enerjisi için önemli olduğuna doğal reflekle karar verir.
İnsanlara güvenir. Bir insan tarafından uğratıldığı adaletsizliği tüm insanoğluna mal etmez. Her insanı kendi içinde değerlendirme yolunu tercih eder ve insanların onun doğası ile aynı olduğu iç sesine hakimdir.
Her şartta kendisine ruhsal ve fiziksel zaman ayırır. “Yarış atı” anlayışını reddeden bir zihin yapısına sahiptir.
Hayal kurar. Hayal kurmayı ve bu hayallerin peşinden gitmeyi bir yaşam prensibi olarak kabul etmiştir.
Yaşamında onu motive eden referans noktaları belirlemiştir. Sevdiği unsurları kafasının köşesinde farklı alternatif senaryolarla tekrar tekrar gösterir kendisine. Olumsuz durumlarda dahi bu referans unsurlarını zihninde canlandırarak sıçrayışına devam eder.
Kendisini iyi hissettirecek olumlu sözler kullanmayı veya zihninden geçirmeyi adeta hobi edinmiştir. Farkında dahi olmadan devamlı kendi ruhunu okşayacak iltifatlarda bulunur kendisine.
hayati kolaylastiran sey Mutlu insanların ortak yönlerini ele aldığımızda...
Aynaya baktığında kendine bir gülümseme atar.
Kendilerini oldukları gibi kabul ederler, dolayısıyla bu şekilleriyle kabul ettirirler. Kendini kabul etmeleri, aynı zamanda kendilerini tanımları ile sonuçlanır. Ortalama kendini tanıdıkları için, kendilerine sorun veya problem çıkarak durumların veya ortamların içine girmezler.
Yapabileceği kadar işi üstlenir. İşlerini zamanında bitirme eğilimi sergilerler, ziraa iş biriktirerek baskı altında yaşamayı doğal bir reflekle reddederler.
Yönlendirme yapmazlar. Başka insanların olumsuz davranışları sonucu oluşan cezalandırma isteğini, başkalarına veya kendisine yöneltmez. Birisine kızdığı zaman yemek yememe gibi, kendini cezalandırma yöntemlerini tercih etmezler. Vurdum duymaz olmaktan ziyade, gerçekler doğrultusunda davranan bireylerdir.
Şükrederler. Her ne durumda olurlarsa olsun şükretme eğilimi sergilemektedirler. Şükretmenin, olumlu düşüncenin temeli olduğuna ve kendi mutlulukları için yararlı bir araç olduğu kanısına, bilinçli veya doğal refleks olarak varmışlardır.
Yaşamında değişiklikler yapar. Belirli bir döngü içinde yaşamayı, dengeyi bozmadan, reddetme eğilimine sahiptir. Kendisi ve sevdikleri için değişiklikler yapmayı – ev,iş – döngüsünü kırma yönünde davranış sergilerler.
Komplo teorileri ile yaşamazlar. Dış dünyanın da kendileri gibi benzer istek ve arzulara sahip insanlardan oluştuğunun ve insanların söylemler doğrultusunda değişebileceğinin farkındalığına bilinçli veya farkında olmadan sahiptirler. Bu nedenle, “birilerinin gizli ajandaları var” gibi devamlı komplo teorileri üzerinden yaşamayı reddederler.
Ötekileştirmezler. Kendinden farklı olanı zihninde ötekileştirme gereği duymaz. Farklılığı bir zenginlik olarak görme zihnsel eğilimine sahiptir. Bu şekilde her ortamda, kendilerini çok daha rahat ve iyi hisseder.
Sevdiklerine zaman ayırırlar.
Alıngan veya kırılgan olmayı doğal bir refleks ile reddederler, ziraa zihin yapıları alınganlığın çözüme gitme açısından anlamsızlığının farkındalığına sahiptir.
Küsme gibi basit, kısa vadeli çözümleri reddederler. Buna karşın sorunun üzerine giderek, çözüm odaklı davranmayı olabildiğince sürdürürler.
Özgüvenleri mutluluğa anahtarlarıdır, ziraa kendilerini oldukları gibi kabul edererek kendi kimliklerini veya özvarlıklarını sevme eğilimi içindedirler.
Mutlu olan insanlar, mutlu olmayı öğrenmiş insanlardır. Mutlu olan insanların ortak özelliklerinin tümü, koşul, durum ve şartlara karşı geliştirilen algısal duruşla ilgilidir. “Otobüsü kaçırmayı” bir insan, dünyanın sonu gibi algılar ve kendi mutluluk yolunda, kendisi taş koyar, bir diğer insan otobüs kaçırmanın her zaman olabilecek bir durum olduğunu kabul eder ve durumu sadece “otobüsü kaçırdım” şeklinde değerlendirerek içsel enerjisini bu olumsuzluğun, haddinden fazla harcanmasının önüne geçer.
Mutlu olmak zor değildir, problemlere karşı yapıcı düşüncenin zeminini hazırlayan bir zihin yapısı artı güzellikleri daha da güzel kılmayı sağlayan bir zihin yapısı edinmek mutluluğun kapısını açmaktadır.
Yaşam zihinde sürdürülen bir senaryodur…



FeCr 12.12.2013 11:32

Cevap: Mutlu insanların ortak yönlerini ele aldığımızda
 
Mutlu insanlarda en ağır basan hal,fazla umursamamazlıktır.Bu 'fazla umursamamazlık' ifadesi dahi kullanıcının(ben) mutsuz olduğunun belirtisidir.Onlar kendi hallerini bu şekilde izah etmezler.Herşeye hak ettiği karşılığı verirler,olaylara verdikleri tepkiyi bu şekilde adlandırırlar.

Mutluluğun formulünden önce mutsuzluğun nedenini görmemiz gerekir,bu neden görülüp ortadan kaldırıldığında mutluluk kendini gösterecek ve gökçe yüzü ile bizlere tebessüm edecektir.İki büyük neden vardır insanı mutsuz kılan..

Birincisi;olayların kesin sonuçlarını tayin hakkını kendilerinde görmesidir.Bütün planlar yapılır,seçenekler belirlenir,gidiş dönüş yolları-ara yollar işaretlenir,şu durumda şu bu durumda bu olmalıdır ve olayın nihai sonucu şu şekilde cereyan etmelidir düşüncesi..bütün ihtimallerin kendi elinde olduğunu,sonucun başka çıkar yol olmadan o olması gerektiğine körü körüne inanan biri,dilediği sonuca ulaşamayınca yıkılır.Bu dünyada haddinden fazla üzülen,erken yaşta çöken,bunalımlara girip intihar eden insanlar hep,kesin sonucu kendilerinin tayin edeceği düşüncesiyle hareket etmişlerdir.
Başka bir ihtimalin olabileceğini,diğer tüm tedbir ve düşünceleri alt üst eden bir şıkkın ortaya çıkabileceğini ihtimaller dairesinin dışında tutanlar,hayatın en ufak kaş çatmasına tahammül edemezler.Mutsuzluk onların sadık dostlarıdır..ve bu dostluğun sebebi kendi küstah dünya görüşleridir.
İnsan her zaman,hiiç hesapta olmayan başka ihtimallerin gelip eldeki tüm imkanları darmadağın edeceğine inanmalıdır.Bu olmasa bile olabilir diye düşünüp,bir yola tutku ile bağlanmamalıdır.Ne olursa olsunlar insanı sadece felakete götürür ve her felaket öncelikle kendisini doğuranı ortadan kaldırır.
İkincisi;tecrübe,yaşanmışlık,'pişmiş'lik ve derinliğin insana kazandırdığı metanetten uzak olmak.Bazıları ayakkabılarının bağcıklarını kaybettiğinde mutsuzluğa düşerken,kimileri yer-gök yarılsa duruşlarından taviz vermemeye çalışırlar.
İnsanı diğerinden ayıran çizgi,bir duruma karşı verdiği tepki ile ölçülür.Sizi siz yapan başınıza gelenler değildir,onlara verdiğiniz tepki ve gösterdiğiniz dirençtir.Aynı durumlara farklı tepkiler veren kişiler,aslında bu eylemleri ile kendi mutluluklarının kapısını açıp-kapamış olurlar.Birini mutsuz kılacak bir sebebe diğeri sabır ya da başka bir hamle ile karşılık verirse,o durumun doğuracağı huzurdan da gerektiği gibi nasiplenir.
İnsanın neye ne tepki vereceği ise,anlaşılacağı gibi iç sebeplere dayanır.İç alemini gerektiği gibi temiz ve güçlü kılanlar,olayları aslında görülmesi gereken yerden görebilme yetisine sahip olurlar.Bunu beceremeyen kendini sağlamlaştıramaz,sağlam bir ruhun yolu bunlardan geçer.İçeride patlayan volkanları söndürebilenler dışarıdaki alevlere de daha dayanıklı olurlar.
Büyük adamlar dediğimiz şahısları 'büyük' yapan nedir?İlahi bir lütuf mu?..hayır.Bizlerin başına gelen olaylara bizlerden daha farklı karşılıklar verdikleri için büyük ünvanını almışlardır.Onlar iradelerini kullanmışlar,biz ise buna tenezzül etmemişizdir.
Sağlam bir tepki sağlam bir iradeye,sağlam bir irade ise sağlam bir görüşe sahip kişilerde olur.Bu da doğru bir yön bulmaktan geçer..
..yönümüzü belirlediğimiz takdirde aleme bakışımız da alemin bize bakışı da değişir.

Teşekkürler paylaşım için

XxX 12.12.2013 11:45

Cevap: Mutlu insanların ortak yönlerini ele aldığımızda
 
Mutlu insan sevdiği işi yapan sevdiği insanla birlikte olandır..


Saat: 17:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.